AMKEN: “Adrenaline Shot” EP

Μεγάλος ντόρος γύρω από τους συγκεκριμένους κυρίους ξέσπασε απο την στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν μέχρι και σήμερα και μάλιστα πρίν καν κυκλοφορήσουν οποιαδήποτε δουλειά.

Η στιγμή που περιμέναμε λοιπόν έφτασε και το ντεμπούτο τους EP “Adrenaline Shot” ήρθε για να ταράξει για ακόμα μια φορά τα νερά της thrash metal σκηνής. Φανταστείτε επομένως τι έχει να γίνει από δω και πέρα.

Οι Αθηναίοι Amken μέσα από το πρώτο τους EP κάνουν ξεκάθαρο το γεγονός πως ήρθαν για να μείνουν. Το “Adrenaline Shot” αντικατοπτρίζει πλήρως την όρεξη, το πάθος, την ενέργεια και φυσικά την ποιότητα του σχήματος. Η επιρροή του bay area old school thrash metal πάνω τους όπως και των πρώιμων Kreator είναι φανερή, καταφέρνουν όμως να ξεχωρίσουν τόσο με την τεχνική τους όσο και με τα εξαιρετικά φωνητικά του frontman τους. Το EP δεν είναι καθόλου μονότονο μιας και οι 4 συνθέσεις δεν θα έλεγα πως μοιάζουν μεταξύ τους. Τσίτες και βρωμόξυλο στα “Zombie Pets” και στο ομότιτλο ενώ περισσότερη τεχνική και αυξομειώσεις ταχύτητας στο “Nightmares” και στο εξαιρετικό “God’s Asleep” το οποίο κλείνει το EP και όλα αυτά με μια καλογυαλισμένη παραγωγή. Φοβερό δε το εξώφυλλο που επιμελήθηκε ο αμερικάνος Bill Hauser (Hirax, Ghoul) αντιπροσωπευτικό της τρέλας και της θεματολογίας του σχήματος. Δεν είναι καθόλου τυχαία εξάλλου η νίκη τους στο φετινό διαγωνισμό Top of the Rocks όπως φυσικά και η επιλογή τους σαν support στο live της Γερμανίας των death metal θρύλων Six Feet Under φέτος τον Δεκέμβριο.

Αυτή η καλοκουρδισμένη μηχανή που λέγεται Amken έχει πάρει μπρός για τα καλά και η πορεία που ακολουθεί είναι άκρως επιτυχημένη. Το “Adrenaline Shot” είναι το τέλειο ορεκτικό για το επερχόμενο full-length τους. Περιμένουμε με αγωνία λοιπόν.

496