RAMESSES: “Take the Curse”

Θα μπορούσα κάλλιστα να γράψω απλώς το ότι “άπαξ και σου αρέσουν οι Electric Wizard, τσέκαρε οπωσδήποτε τους Ramesses” και να τελειώσει εκεί το review. Άλλωστε δε θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα ή διαφορετικά το “Take the Curse”.

Sludge metal ως τα μπούνια, με επιρροές από St. Vitus και Eyehategod που απευθύνεται στο ανάλογο κοινό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα πλήκτρα και τα drums τα έχει αναλάβει ο Mark Greening, πρώην μέλος των προαναφερθέντων Electric Wizard. Μιζέρια, υποχθόνια riffs, heavy ρυθμοί και πολύ ψυχεδέλεια χαρακτηρίζουν τους Ramesses, συστατικά που συναντώνται στην πλειοψηφία του πολύ αγαπητού αυτού είδους, με το έντονο φλερτ στις doom φόρμες να δίνει δυναμικό παρόν. Η ατμόσφαιρα που αποπνέει το “Take the Curse” είναι όσο σκοτεινή χρειάζεται, και η “βρώμικη” παραγωγή ταιριάζει γάντι. Βέβαια μια περισσότερη προσοχή στις συνθέσεις θα έπρεπε να δοθεί, καθώς αρκετές από τις ιδέες που χρησιμοποιεί η μπάντα, έχουν ξανακουστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με αποτέλεσμα οι όποιες πρωτότυπες μουσικές τους εκφάνσεις, να χάνονται στο σύνολο. Πάντως το σίγουρο είναι πως το album χρειάζεται 2-3 ακροάσεις για να το εμπεδώσεις και να ανακαλύψεις όλες τις (σκοτεινές) πτυχές του. Γενικά, δεν πιστεύω πως θα ξεχωρίσει σε ότι αφορά το ιδίωμα, αλλά σαφώς η μπάντα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και έχει τα φόντα να πάει ακόμα πιο μπροστά.


435

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.