MAUSOLEUM GATE: “Mausoleum Gate”

Είναι γεγονός πως το heavy metal τα τελευταία 6 χρόνια περίπου υφίσταται μια δυνατή αναζωπύρωση με ισχυρούς πρεσβευτές όπως οι Enforcer, Air Raid, White Wizzard, Slingblade και άλλα όμορφα καλούδια. Σε αυτό λοιπόν το κίνημα ανήκουν και οι Mausoleum Gate.

Mε τη μπάντα να κάνει τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα το 2010 και πιστοί στις προσταγές του NWOBHM κύματος, οι Φινλανδοί ντεμπουτάρουν φέτος με τον ομώνυμο δίσκο τους. Ένα δίσκο καθρέφτη της όρεξης, του πάθους για αγνό heavy metal και της ενέργειας της μπάντας. Έξι κομματάρες όλες και όλες συνθέτουν το “Mausoleum Gate” μέσα από τις οποίες γίνονται εμφανείς οι επιρροές του σχήματος (και σίγουρα δεν είναι οι μόνοι) από μεγαθήρια όπως οι Iron Maiden (ειδικά τα “ohohohoh” στη μέση περίπου του επικού ομότιτλου είναι το “Dream of Mirrors”), Angel Witch, Cirith Ungol και Mercyful Fate (το logo με παρέπεμψε κατευθείαν εκεί).

Σίγουρα θα διακρίνεις κάπου και μια ‘70s νοσταλγία για τους Deep Purple, Rainbow και Uriah Heep. Έξυπνα riff, πολύ ωραίες μελωδίες, ευκολομνημόνευτα refrain και η χρήση πλήκτρων σε ορισμένα σημεία συνθέτουν μια ανατριχιαστική, τραγική και γοητευτική ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα αποτελέσμα δύσκολο να περάσει απαρατήρητο. Ένα ντεμπούτο που δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα ταρακουνήσει τους απανταχού οπαδούς της heavy metal σκηνής και το οποίο έχει τα φόντα να γίνει κλασσικό του είδους.

Open the Mausoleum Gates λοιπόν.

475