FATES WARNING: 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Οι Fates Warning είναι μια ρωγμή στην πραγματικότητα. Ένα μέρος όπου τα πάντα σταματούν. Εκεί, βρίσκεσαι αποκλειστικά με το εαυτό σου και μπορείς να του πεις ό,τι θέλεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το έργο τους λατρεύεται σχεδόν παθολογικά και κάθε τους τραγούδι εκλαμβάνεται ως ένα προσωπικό γράμμα, σαν μία εξομολόγηση στον καθρέφτη. Σαν κάποιος να σε γνωρίζει καλύτερα από τον ίδιο σου τον εαυτό και σου μιλάει για σένα. Για αυτό, κάθε τους νέα δουλειά αναμένεται σαν δώρο θεού και κάθε τους συναυλία έχει σχεδόν τελετουργικό χαρακτήρα. Ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και όλοι μαζί λες και πρόκειται για ένα αρχέτυπο στο συλλογικό ασυνείδητο το οποίο αναδύεται από τη μουσική τους. 

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που παίζει , τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, με τους δικούς του όρους. Αδιαφορούν επιδεικτικά για τις τάσεις και τα χρονοδιαγράμματα κυκλοφορούν νέα δουλειά όποτε νιώθουν πως έχουν κάτι να πουν , αγνοούν τις μανιέρες και κάθε τους album είναι ένα βήμα προς μία νέα κατεύθυνση. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς να περιμένει από τους Fates και πότε να το περιμένει. Η τελευταία τους δουλειά ‘Darkness In Different Light’ κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την πλειοψηφία των οπαδών, γεγονός που προκάλεσε ζήτηση για το συγκρότημα και έτσι οι Fates επιστρέφουν για μία ακόμα φορά στην Ευρώπη για μία περιοδεία που τους φέρνει και πάλι από την χώρα μας. «Οι συναυλίες μας στην Ελλάδα είναι το highlight κάθε περιοδείας μας» λέει ο ιθύνον νου του σχήματος Jim Matheos και συμπληρώνει «δεν θα μπορούσαμε να μην έρθουμε, αυτό το πάρε-δώσε’ ενέργειας και συναισθημάτων με τους Έλληνες οπαδούς είναι μία ζωογόνα εμπειρία» .

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παρακολουθήσει κάποιος μία συναυλία των Fates και κανένας για να τη χάσει. Progressive metal υψηλής καλλιτεχνικής και αισθητικής ποιότητας, απίστευτο παίξιμο, αμεσότητα στην απόδοση και ειλικρινής επικοινωνία με το κοινό. Οι οπαδοί τους, το ξέρουν και θα δώσουν βροντερό παρόν ενώ όσοι δεν τους έχουν δει ας κάνουν μία χάρη στον εαυτό τους για να ζήσουν μία εμπειρία που πιθανώς να τους του αλλάξει τη ζωή. 

Οι Fates Warning δημιουργήθηκαν από τον ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα Jim Matheos στο Connecticut των ΗΠΑ, στις αρχές τις δεκαετίας του ’80, και από τον πρώτο τους δίσκο (“Night On Broken”, 1984) και μετά, παρουσίασαν τεράστια άλματα εξέλιξης οδηγώντας τη μουσική τους σε νέους κάθε φορά δρόμους και αποτέλεσαν συγκρότημα-πρότυπο στο progressive heavy metal. Οι δίσκοι που ακολούθησαν, “The Spectre Within” (1985) και “Awaken The Guardian” (1987), είναι αριστουργήματα αυτού που αποκαλείται U.S. metal και από την έλευση του τραγουδιστή Ray Alder και την κυκλοφορία του “No Exit”, αποθεώθηκαν ως ένα από τα πλέον ευρηματικά και πρωτότυπα metal σχήματα όλων των εποχών. Το σερί των αριστουργημάτων συνεχίζεται με το “Perfect Symmetry” (1989), το λατρεμένο “Parallels” (1991) και το “Inside Out” (1994). To 1997 κυκλοφορεί ο πιο πειραματικός, ατμοσφαιρικός και για πολλούς καλύτερος δίσκος τους, το “A Pleasant Shade Of Gray” για να τον διαδεχτούν τα αριστουργήματα, τα “Disconnected” (2000) , “FWX” (2004) και ‘Darkness In A Different Light” (2013). 

Πριν από τους Fates Warning στη σκηνή του Gagarin 205 θα εμφανιστούν οι Έλληνες , SiXforNinE ενα καινούριο progressive σχήμα το οποίο αποτελείται από γνωστούς μουσικούς της σκηνής με τον Fotis Bernardo των Septic Flesh σε ρόλο έκπληξη πίσω από το μικρόφωνο και οι Ιταλοί Headless στους οποίους τραγούδα ο σπουδαίος Goran Edman (Malmsteen / John Norum κ.α) . Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο τελευταίο album του συγκροτήματος “Growing Apart’ τύμπανα παίζει ο Scott Rockenfield των Queensryche. 

Τιμή εισιτηρίου: 22e (τα πρώτα 200), 25e τα υπόλοιπα (προπώληση / ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Public, Παπασωτηρίου, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
ON – LINE: www.viva.gr 

Η προπώληση ξεκινά την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου.

252