POETS OF THE FALL: “Jealous Gods”

Οι Poets of the Fall είναι μεγάλοι και τρανοί στη Φιλανδία, με σχεδόν όλα τα album τους να έχουν πιάσει την κορυφή των εγχώριων chart.

Ακούγοντας το “Jealous Gods” μπορώ να καταλάβω το σούσουρο και την επιτυχία γύρω από το όνομά τους, μιας και μιλάμε για μια άκρως ραδιοφωνική μπάντα που άπαξ και είχε καλύτερη διανομή στην Ευρώπη θα έχαιρε και του ανάλογου airplay στον Red FM.

Οι Poets of the Fall θυμίζουν σε αρκετά σημεία τους Sunrise Avenue (εντάξει, αυτό δεν είναι απαραίτητα θετικό) και το νέο τους πόνημα ακούγεται πολύ ευχάριστα, αρκεί να έχει επίγνωση πως θα ακούσεις κάτι που αγγίζει περισσότερο το pop rock, παρά το αμιγώς rock.

Και παρότι το χέρι μου θέλει να γράψει λογής υποτιμητικά σχόλια για τους εν λόγω Φιλανδούς, οφείλω να παραδεχτώ πως αυτό που κάνουν, το κάνουν καλά και ομολογουμένως δικαίως έχουν την ανάλογη εμπορική επιτυχία, έστω και εάν αυτή είναι σχεδόν αποκλειστικά στη χώρα τους.

Άκρως εύπεπτο, άκρως radio friendly, pop στην ουσία του, αλλά αρκετά καλό για το είδος του.

538

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.