KATTAH: “Lapis Lazuli”

Οι βραζιλιάνοι Kattah από το ντεμπούτο τους κιόλας, προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι αρκετά δύσκολο…

Χτίζουν κομμάτια πάνω σε ανατολίτικες μελωδίες, φτιάχνοντας ένα κράμα power metal αραβικής υπόστασης. Ε, το ότι κατάγονται από τη Βραζιλία δεν τους βοηθάει!

Ενώ η αρχική ιδέα είναι καθόλα γοητευτική, κάπου χάνεται η μπάλα. Από τη μια έχουμε άρτια αποδοσμένα κομμάτια, τα οποία ουδέποτε απογειώνονται όμως και από την άλλη έναν τραγουδιστή που συνδυάζει Geoff Tate και Dickinson, αλλά εν τέλει δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως την προσωπική του χροιά.

Οι ανατολίτικες μελωδίες είναι λίγο πιο περιορισμένες, δίνοντας περισσότερο βάρος στην power χροιά της μουσικής, μόνο που ούτε αυτό σώζει ιδιαίτερα την παρτίδα. Και ένας Roy Z στην παραγωγή, δε φέρνει την άνοιξη.

Το “Lapis Lazuli” δεν το λες κακό… Δεν έχει όμως και κάτι ουσιαστικό να προσφέρει και παρότι η προσπάθεια είναι σίγουρα τίμια εκ μέρους της μπάντας, αμφιβάλλω για το αν θα το ξανακούσω στο μέλλον. Αν κυκλοφορούσε 15 χρόνια νωρίτερα ίσως να είχε καλύτερη τύχη…

546

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.