KISSIN DYNAMITE: “Megalomania”

Πολλοί με το ντεμπούτο των Κissin Dynamite βρήκαν το μέλλον του μελωδικού hard rock στο πρόσωπο των πιτσιρικάδων (μιλάμε για 15-16 χρόνων τότε) Γερμανών.

Κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στα charts, να παιχτούν πολύ στο ράδιο, να κάνουν δεκάδες εμφανίσεις στην τηλεόραση, να γυρίσουν την Ευρώπη και την Ασία και να γίνουν σε χρόνο μηδέν το talk of the town… 

Με glam μουσική (όχι retro αλλά με τη δική τους πινελιά στο μουσικό zeitgeist) και styling, σχήμα οξύμωρο βεβαίως για Γερμανική μπάντα αφού αυτά είναι χούγια κυρίως των Σκανδιναβών. Κάποιοι τους παρομοίαζαν και παρομοιάζουν με τους Steel Panther (λόγω στίχων και η μαύρη αλήθεια είναι ότι και πεντάχρονο γελάει με αυτά που ακούει) αλλά για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα οι Kissin δεν είναι μια parody μπάντα. Είναι αυτοί που είναι. Love them or hate them, μέση λύση δεν υπάρχει. Αλλά ας αφήσουμε πίσω τους στίχους, εξάλλου οι Κissin δεν είναι η μπάντα που θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου, και ας πάμε στο μουσικό κομμάτι.

Τρία δισκάκια μας παρουσίασαν οι Γερμανοί μέχρι σήμερα με κορυφαίο τον προκάτοχο του “Megalomania, το “Μoney, Sex & Power”, εξελίσσοντας & φρεσκάροντας τον ήχο τους από album σε album, περνώντας από το μελωδικό μέταλ στο πιο σκληρό μέταλ και καταλήγοντας στο χύμα Glam/Sleeze του “Μoney, Sex & Power”.

Στο “Megalomania” γυρίζουν τον μουσικό τους χάρτη πάλι 360 μοίρες καθώς βρίσκουμε τους πιο πειραματικούς Kissing Dynamite, to date! H μπάντα παίρνει ξανά πολλά μουσικά ρίσκα, ενσωματώνοντας νέα στοιχεία στη μουσική της (industrial ήχους, funky μπάσα, electro & dance λούπες) αλλά κρατώντας παράλληλα τον βασικό μελωδικό τους μουσικό πυρήνα μέσα από μία διάχυτη επική, μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα.

To αποτέλεσμα; Aπλά εκπληκτικό! Αποκάλυψη! Φρέσκοι, μοντέρνοι, εκκωφαντικοί, υπερηχητικοί, ασταμάτητοι όπως πάντα, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα βρίσκεις λέξεις να περιγράψεις ακριβώς αυτό που ακούς εδώ μέσα. Ακουμπάνε στις 80ς και μεταγενέστερες επιρροές τους (Motley Crue, Def Leppard, Bon Jovi, Poison, Europe, Wig Wam, Steel Panther) αλλά κοιτάνε πολύ μακριά στο μέλλον μέσα από μια κρυστάλλινη, φρέσκια, μοντέρνα παραγωγή που πραγματικά σε στέλνει αδιάβαστο.

Εν κατακλέιδι το “Megalomania” είναι ένας δίσκος που θα βρείς ποπ μπαλάντες “Fireflies” και “Τhe Final Dance”, sleazy/glam μοντέρνα ροκ κομμάτια όπως το “Deadly”, ρoκ anthems με techno & dance ήχους (!!!!) “Legion Of The Legendary”, ραδιοφωνικά χίτ με επικά & πιασιάρικα refrain, heavy metal intros για headbanging και εκπληκτικά κιθαριστικά solos “VIP in hell”, heavy – upbeat δυναμίτες με τρελές εναλλαγές στους ρυθμούς και refrain που δεν θα ξεκολλάνε απο το μυαλό σου όπως το “Maniac Ball” (το καλύτερο του δίσκου για εμένα)  και τσαμπουκαλίδικα electro-eurovisionικά κομμάτια που θα σου τινάξουν τα μυαλά στον τοίχο με το εκπληκτικό drumming και τα στακάτα heavy riff  όπως το opener “DNA”.

To “Μegalomania” είναι σίγουρα κάτι που δεν έχεις ξανακούσει και θα σε κάνει να παραμιλάς για μέρες. Είναι ένας δίσκος που θα περάσεις γαμάτα και αυτό είναι το ζητούμενο, ένας δίσκος που θα σε σηκώσει από τον καναπέ και θα σε τινάξει σαν ηλεκτρικό ρεύμα και θα σου ανεβάσει την ανδρεναλίνη στα ύψη. Το καλύτερό τους album και  από τα καλύτερα album της χρονιάς σίγουρα.

552