DEGENERATE MIND: “VORTEX”

ALBUM

Είδος: Alternative metal
Εταιρεία: Ανεξάρτητη παραγωγή
Ημ. κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2024

Ομολογώ πως δεν είχα ακούσει Degenarate Mind προηγουμένως και μετά το άκουσμα του παρόντος, αποφάσισα να ακούσω και το ντεμπούτο τους “B.L.E.V.E”.

Εκεί λοιπόν, μια στονερίζουσα χεβιροκιά αναδυόταν από τα ηχεία (διαβάστε Χατζηβασιλείου) και αναρωτήθηκα αν έχουμε να κάνουμε με την ίδια μπάντα. Είναι σαν η μαύρη τρύπα του υπέροχου εξωφύλλου του Γιάννη Νάκου, να ρούφηξε αρκετά από εκείνα τα στοιχεία που υπήρχαν στο προηγούμενο album.

Από την άλλη μεριά της τρύπας όμως, βγήκε κάτι απόλυτα καινούργιο, που κράτησε ναι μεν, το νόημα, χτίζοντας κάτι μεγαλοπρεπέστερι και με μεγαλύτερη ποικιλία.

Ακούγοντας πολλάκις, το “Vortex” με αφοσίωση και ανακαλύπτοντας συνεχώς νέα σημεία, ένιωσα χαρά που οι Degenerate Mind κατάφεραν να φιλοτεχνήσουν ένα όμορφο ψηφιδωτό από διάφορες μουσικές τάσεις, το οποίο δεν μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις σε ακριβή ετικέτα. Ψήγματα από Soungarden, από Metallica εποχής Load/Reload, γενικά από την alternative metal σκηνή της εποχής (Godsmack vibes πολλά), σαμπαθικές πινελιές, progressive τάση που αναδεικνύεται και από τις μεγάλες διάρκειας των τραγουδιών που δεν κουράζουν όμως, και γενικά ένα album πολύ δουλεμένο.

Τα φωνητικά έχουν εξελιχθεί υπέροχα και το πάθος βγαίνει μπροστά, ζητώντας την απόλυτη προσοχή (ειδικά στο “Glow in the abyss” συμπάσχω με τα συναισθήματα που εκπέμπει) και πιστεύω ακράδαντα πως στο επόμενο album, θα υπάρξει ακόμη καλύτερη εξέλιξη.

Η παραγωγή του Διονύση Χριστοδουλάτου είναι επίσης σε υψηλά επίπεδα, δίνοντας πραγματικό boost στο υλικό του δίσκου. Πάντα θα χαίρομαι όταν το μπάσο ακούγεται καλά και δεν το θάβουν, σαν να είναι κάτι ξεχασμένο στον περασμένο αιώνα.

Το “Vortex” είναι ένα γενναίο βήμα μπροστά που αναδεικνύει την ομορφιά του μοντέρνου metal, tease-άροντας ευχάριστα και με στιγμές λίγο πιο παλιού, αλλά μόνο “σκεπτόμενου” metal. Οι Degenerate Mind για να ολοκληρώσω, άλλαξαν ταυτότητα, χωρίς πλαστογράφο και θα είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και τους συμβουλεύω να τον ακολουθήσουν, ασφαλτοστρώνοντας τον συνεχώς με νέες ιδέες.

Βρήκα ένα ακόμη ωραίο album για την φθινοπωρινή μου λίστα, εκεί που δεν περίμενα να το βρω. Και αυτού του είδους τα album, τα αγαπώ πιο πολύ.

Bandcamp: https://degeneratemind.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/degeneratemindband
Instagram: https://www.instagram.com/degeneratemindband/

72
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2174 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*