EKULU: “Unscrew My Head”

ALBUM

Είδος: Crossover/Hardcore
Εταιρία: Cash Only Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Ιουνίου 2021

Θα μπορούσε να είναι ο Γκανέζος επιθετικός που θα σώσει τον Ατρόμητο από τον υποβιβασμό. Είναι όμως, το όνομα ενός συγκροτήματος από την Νέα Υόρκη που με ανάγκασε να αλλάξω την αρχική μου 20άδα με τα καλύτερα album του 2021.

Οι Ekulu με πήραν από το χέρι και με ταξίδεψαν πίσω στην εποχή που οι πάνκηδες και οι μεταλλάδες άρχισαν να πηγαίνουν στα ίδια live. Τότε που οι Cro-Mags, οι Agnostic Front, οι Crumbsuckers και οι Leeway «έβαζαν φωτιά» στους εγκεφάλους άγριων νέων, που έπαιζαν μπουνιές σε διάφορα καταγώγια της Νέας Υόρκης.

Θα μπορούσαν άνετα να είναι αληθινά παιδιά του Χάρλεη του Φλάναγκα, όπως έγραψε κάποιος, ή νοσταλγοί της εποχής όταν πρωτοξεκινούσαν οι Pro-Pain. Θρασοκιθάρες που «ξυρίζουν σβέρκους» με μανία, Madball-ική γρούβα, Cro-mags-ικός τσαμπουκάς, Νεοϋρκέζικη «βρώμα» από την εποχή πριν όλοι αρχίσουν να πηδούν σαν καγκουρώ.

Παραγωγή «μπουκωμένη» όσο πρέπει, φωνή γκρινιάρικη που απαιτεί την προσοχή σου, εξαίσιες μελωδίες και οι τρεμάμενες χορδές του μπάσου στο βάθος να δίνουν την έξτρα live ατμόσφαιρα. Στα συν επίσης, το «ολντσκουλάδικο» εξώφυλλο που περιμένει έτοιμο να δεχτεί μέσα του το καινούργιο βινύλιο των Ekulu.

Η μοίρα με βρήκε να το ακούω ανάμεσα σε ράφια με τοματοπελτέδες και ψωμιά τοστ, να χτυπιέμαι ταλαιπωρώντας το καρότσι του σούπερ μάρκετ και λίγο έλειψε, ειλικρινά να κάνω πόγκο με τις γριές στον πάγκο των τυριών.

Το “Unscrew my head” «ξεβίδωσε» το δικό μου κεφάλι και με έκανε να αποφασίσω πως μιλάμε για έναν από τους καλύτερους HC δίσκους που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Φέρτε τους ΤΩΡΑ για live! Χέστηκα για τους κορονοϊούς. Έχω σπάσει τη μύτη μου μόνο δυο φορές και για χάρη τους κλείνω ήδη ραντεβού για πλαστική.

Instagram: https://www.instagram.com/ekuluworld
Twitter: https://twitter.com/ekuluworld
Bandcamp: https://ekulu.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1uuC7Sq1w4AmHFGKsLGeBX

725
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2176 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.