PARK FESTIVAL: Black Razorz, Power Crue, Potergeist, Sorrowful Angels, Parthian Shot, Adjust, Sirius (24/06/2013) Πάρκο Αντώνη Τρίτση

Η Δευτέρα, τέταρτη μέρα του Park Festival, μπορεί εύκολα να ονομαστεί ως η απόλυτη metal μέρα της διοργάνωσης, αφού όλα τα, επτά στο σύνολο, σχήματα κάλυψαν το μεγαλύτερο φάσμα της σκηνής, από heavy rock-metal έως gothic, από τα πιο φρέσκα έως τα πιο κλασικά, με παρουσία εντός και εκτός συνόρων, έχοντας οι περισσότεροι συνοδεύσει μεγάλα σχήματα και ως support, περιμέναμε ήδη από το line up μία μεγάλη βραδιά.

Με διοργάνωση αξιολογότατη,  σε ένα χώρο που προσφερόταν για το εν λόγω δρώμενο και ευνόησε και την παρουσία ενός μεγάλου φάσματος ηλικιών αφού έβλεπες τον μπαμπά με τον πιτσιρίκο από το χέρι με Zeppelin t-shirt, όλα καλοστημένα ξεκινούν στην ώρα τους  και αξίζει  να αναφέρουμε πως όλα αυτά έγιναν χωρίς αντίτιμο εισιτηρίου.

Πρώτοι, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο του εναρκτήριου λακτίσματος, εμφανίζονται οι Sirius.

Η ώρα δύσκολη, καθώς νωρίς το απόγευμα, η προσέλευση μέτρια, γυαλιά ηλίου και οι καφέδες ακόμα ανά χείρας, αλλά η γενναία heavy/power τριάδα καταλαμβάνει τη σκηνή παρουσιάζοντας αρχικά κομμάτια από της δικής τους δουλειάς.

Ο χαρακτηρισμός “γενναία” κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν, αφού μετά τα τρία δικά τους tracks επέλεξαν να παρουσιάσουν δύο cover , ένα από Maiden και ένα από Sabbath και όταν έχεις να αντιμετωπίσεις κομμάτια πολυακουσμένα και με ιστορία, πολλές φορές δέχεσαι και αυστηρότερες κριτικές. Μπορώ να πω ότι δεν απογοήτευσαν κανέναν, μάλλον περισσότερο ευχαρίστησαν τον κόσμο με αυτές τους τις επιλογές και με ανάλογα καλές εκτελέσεις.

Sirius setlist
Wings Of Fire
The Last Angel
Shadow In My Heart
Remember Tomorrow (Iron Maiden cover)
War Pigs (Black Sabbath cover)

Kαι μετά από συνοπτικές διαδικασίες σειρά παίρνουν οι Adjust, το πενταμελές σχήμα από την Αθήνα, κινούμενο σε ευρύ φάσμα, από heavy, punk, stoner, σκληρά vocals και γενικότερη ένταση στη μουσική τους, στοιχεία που συνθέτουν και ένα ιδανικό προφίλ για live.

Η ενέργεια τους, η ορμητικότητα του ήχου τους και η αεικινησία τους στο stage δημιούργησε την πολυπόθητη επικοινωνία με το κοινό, το οποίο όσο πέρναγε η ώρα αυξανόταν και καταλάμβανε σταδιακά το χώρο μπροστά από το stage. Στα πλαίσια της εμφάνισής τους παρουσίασαν και ένα νέο κομμάτι τους. Τα σχόλια που απέσπασαν ήταν αν μη τι άλλο θετικά.

Adjust setlist
Zero four
Burn myself
Disease
War
Something inside
Stay true
Same old story

Τρίτοι κατά σειρά εμφανίζονται οι Parthian Shot, εξαμελές σχήμα, ένας συνδυασμός από σκληρής μελωδίας με επιρροές από heavy, progressive, power και όχι μόνο και ένα vocalist που το range του κερδίζει τις εντυπώσεις.

Setlist αποτελούμενη από 7 κομμάτια, από το EP τους που κυκλοφόρησαν το 2012, ένα νέο κομμάτι υπό τον τίτλο Promises (The Damnocracy Anthem) και ένα cover του Εdge Of Thorns των Savatage που το απέδωσαν άριστα! Άρτιοι τεχνικά, έβγαλαν ψυχή και ανταμείφθηκαν με ένθερμα χειροκροτήματα. Σίγουρα συγκαταλέγονται στα highlights της βραδιάς.

Parthian Shot setlist
Stolen-Back Life
ControVersus
Old Enough
Promises (The Damnocracy Anthem)
Clonosis
Edge Of Thorns (Savatage cover)
Placebo

Μία εμφάνιση που προσωπικά περίμενα να παρακολουθήσω, αφού αν και γνώριζα τη δουλειά τους δεν είχε τύχει να βρεθώ σε live τους, ήταν αυτή των Sorrowful Angels, το πλέον ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο σχήμα της gothic σκηνής, με το “Omens” του προηγούμενου έτους να έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια.

Τεχνικά προβλήματα δημιούργησαν μία μικρή καθυστέρηση και το σχήμα ανεβαίνει στη σκηνή στις 22:00, με τα φώτα της σκηνής χαμηλωμένα και το νυχτερινό τοπίο να δημιουργεί τις ιδανικότερες συνθήκες για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Τracks από τον “Omens” φυσικά και δεν έλειψαν, αλλά και covers όπως του Leaving Earth των σουηδών Code 64.

Μελωδικότητα, σκοτεινά μελαγχολική ατμόσφαιρα και πολύ καλές εκτελέσεις, συντέλεσαν στο να παρασυρθεί ο κόσμος στις μουσικές των Angels. Σίγουρα θέλω να τους δω ξανά σε κεντρικό ρόλο και με πλήρες setlist.

Sorrowful Angels setlist
Mistress Of Desire
Unspeakable Cult
Leaving Earth (Code 64 cover)
Shores of Capture
Right Of Way
Mourn (Apoptygma Berzec cover)
Denial

Επόμενη εμφάνιση της βραδιάς ήταν αυτή των Potergeist, έχοντας στα σκαριά και τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, το “Swampires”, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι το σχήμα έχει ένα fan base που το ακολουθεί, αφού είδαμε αρκετό κόσμο να έρχεται για τη συγκεκριμένη εμφάνιση και όχι άδικα. Southern στυλ, αλλού πιο bluesy riffs, αλλού προδίδουν επιρροές από σκληρότερο ήχο, αδρές μπασογραμμές, θυμίζουν ύφος σχημάτων όπως αυτό των Down.

Καλογραμμένη μουσική, δυναμική παρουσία on stage, αξίζουν σίγουρα να τους παρακολουθήσεις ζωντανά.

Potergeist setlist
Southern Crown
Rivers And Oceans
Race You To Your Grave
Forgiven
Rider
The Time Has Come
Swampire

Προτελευταίοι καταλαμβάνουν τη σκηνή οι Power Crue, οι οποίοι με παρουσία πλέον των 25 χρόνων στα δρώμενα δε χρειάζονται συστάσεις!

Το πενταμελές σχήμα που έχει επιλέξει τις οld school καταστάσεις, με ενέργεια στο full, γρήγορες μελωδίες που συνοδεύονται άψογα από την ξεχωριστή χροιά και τα μεστά φωνητικά του τραγουδιστή τους, από την αρχή έως το τέλος της παρουσίας τους διατήρησαν το ενδιαφέρον αμείωτο.

Απολαυστικότατοι on stage, μετέδωσαν την ορμητικότητά τους στο ακροατήριο που τους χειροκρότησε ένθερμα.

Power Crue setlist
Karcharias
Crow Above Child
Pleasure For Flesh
Killing Sun
-Happy Brutal Birthday-
Spent On You
On The Run
Necronomicon
Modern Tyranny

Last but not least, για το κλείσιμο αυτής της εκπληκτικής βραδιάς, ανεβαίνουν στη σκηνή οι Black Razorz, δυστυχώς λίγο περασμένη ώρα αφού θα μπορούσαν σίγουρα να έχουν μεγαλύτερο κοινό.

Φρεσκότατο σχήμα, αποτελούμενο από δύο κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και φωνή, προδίδουν τις heavy rock καταβολές τους. Παρουσίασαν τόσο δικά τους κομμάτια όσο και covers τα οποία απέδωσαν άρτια.

Βαριά riffs και solos που ομολογούν τις επιρροές που έχει ασκήσει ο Petrucci και ένας ιδιαίτερος vocalist που μεταπηδά με ευκολία από τα άγρια σε περίτεχνα φωνητικά υψηλών οκτάβων, με την ορμητικότητά τους δεν άφησαν κανένα αδιάφορο.

Βlack Razorz setlist
Angel Οf Βetrayal (Spiritual Beggars cover)
Magic Bullet
Stone The Crow (Down cover)
Mentality Games
Hells Flames
Backup Plan
Social Dump
Welcome Home Sanitarium (Metallica cover)

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

465

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.