BACKYARD BABIES: “Silver & Gold”

4 χρόνια πέρασαν από το χλιαρό έως κρύο “Four By Four” (review) και οι Σουηδοί Backyard Babies επιστρέφουν με το όγδοο album τους, “Silver & Gold”.

Ήδη καμαρώνοντας το εξώφυλλο που είναι εικαστικά εμπνευσμένο από παλαιά punk δισκογραφήματα της Αγγλίας, αισιοδοξώ πως τα πράγματα αυτή τη φορά θα είναι καλύτερα.

Από το εναρκτήριο “Good Morning Midnight” νιώθω τους BB να προσπαθούν να ισορροπήσουν και πάλι, την βρώμα του rock ‘n’ roll και του αλήτικου-ποζεράδικου hard rock, φέρνοντας το λίγο πιο κοντά στην ανάλαφρη ακουστική του σήμερα και με ευτυχία μπορώ να σας πω, πως στο “Silver & Gold” τα καταφέρνουν.

Όμορφα γκαζωμένα riffs, καρφωτά 80s ρεφρέν, punk rock attitude που τους καθιέρωσε στα μυαλά μας και καλύτερες εμπνεύσεις από το προηγούμενο πόνημα τους.

Στο “Simple Being Sold” θα ακούσεις ένα τραγούδι που αμέσως θα αναγνώριζεις ως δικό τους (ίσως το καλύτερο του album), ενώ στη συνέχεια υμνούν την 30ετή πορεία τους στο “Shovin’ Rocks” δείχνοντας το πόσο αγαπούν τους Kiss.

Τι όμορφη μελωδία ξεκινάει το “Ragged Flag” και οι ΒΒ με πείθουν πως αυτή τη φορά θα ακούσω το ίδιο ευχάριστα ολόκληρο το album και θα επιβεβαιώσω τα λόγια τους για πραγματική επιστροφή και ακόμη πιο λαμπρή συνέχεια. Η παραγωγή είναι πεντακάθαρη και είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του “Silver & Gold” , πράγμα που φαίνεται λαμπρά στο “Yes to All No”, το οποίο είναι ικανό να φέρει πολλούς νέους οπαδούς στις τάξεις των Σουηδών rockers. Με αυτή την ιδανική ισορροπία του παλιού με το νέο, του σκληρού με το λίγο πιο ανάλαφρο και με τους 4 μουσικούς να είναι σε φοβερή φόρμα, το “Silver & Gold” κυλάει γλυκά και στα “Bad Seeds”, “44 Undead” (κομματάρα), με το ομώνυμο να δείχνει πως πραγματικά θα έπρεπε να είναι το pop punk και το “A day late in my dollar shorts” να υπογραμμίζει τα όσα έγραψα πριν λίγο.

Στο τέλος, μια μπαλάντα με τίτλο “Laugh Now, Cry Later” κλείνει όμορφα το album και κάνει ένα άνοιγμα στο γυναικείο κοινό (που παρασέρνει και εμάς τους λιγούρηδες μαζί) και κλείνει έτσι ένα όμορφο album.

Μπορεί να μην είναι η κορωνίδα της δισκογραφίας τους, αλλά είναι μια απόδειξη πως οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν ακόμη πως να γράφουν όμορφη μουσική, ακόμα και αν δεν είναι όσο τουρμπάτη ήταν στο παρελθόν. Οι Backyard Babies επανέρχονται κατά τη γνώμη μου, σε καλή φόρμα και ελπίζουμε να μην αργήσουν πάλι τόσα χρόνια για το επόμενο χτύπημα τους!

580

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.