ZOË : “Back into the Light”

ALBUM

Είδος: Hard/Stoner rock
Δισκογραφική: Brennus Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2021

Έπειτα από μία ολιγοετή «αγραναύπαση» και ένα συναυλιακό κενό, οι Γάλλοι ZOË αποκτούν σφυγμό, δείχνουν σημάδια ζωής, βλέπουν φως και επιστρέφουν με το τέταρτο «ηλεκτροφόρο» χτύπημά τους, με τον ταιριαστό και προφανή τίτλο “Back Into the Light”.

Αφότου κατάφεραν να ξεπεράσουν κάποια θέματα υγείας, τα όποια εμπόδια και τις όποιες δυσκολίες τους παρουσιάστηκαν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο που τους κράτησαν πίσω, ανανέωσαν τις μπαταρίες τους, βρήκαν το σθένος, την όρεξη και την έμπνευση για δημιουργική ενασχόληση και έβαλαν μπροστά τη riff-ομηχανή. Το αποτέλεσμα αυτού είναι δέκα rock «δυναμίτες» έτοιμοι να «εκραγούν» “Like a bomb” (όπως λέει και το κομμάτι του δίσκου) από τα ηχεία μας, “in our faces” και βαθιά μέσα στον ακουστικό μας πόρο, προκαλώντας την τυμπανική μας μεμβράνη να πάλλεται έως ότου έρθει σε “eargasm”.

Η μπάντα το είχε ανάγκη να επιστρέψει δισκογραφικά και συναυλιακά και αυτό είναι κάτι που διακρίνεται από χιλιόμετρα και ξεχωρίζει από την πρώτη ακρόαση του δίσκου, καθώς με το ομότιτλο κομμάτι μας δείχνουν τις ηλεκτρίζουσες και άγριες διαθέσεις τους από την αρχή, βάζοντάς μας στο κλίμα για τα καλά. Κάπου μεταξύ “Shake Your Blood” από Probot και “Runnin’ Down A Dream” από Tom Petty & The Heartbreakers, βρισκόμαστε και εμείς να απορροφάμε τους κραδασμούς και τις δονήσεις.

Η συνεχής αποχή από τα μουσικά δρώμενα σε συνδυασμό με τον κοινωνικο-πολιτιστικό εγκλεισμό ανά τον κόσμο, έχει τροφοδοτήσει τους καλλιτέχνες με ισχυρά κίνητρα και αρκετά απωθημένα, τα οποία βγαίνουν με την κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Για το λόγο αυτό και αναρίθμητους άλλους, το συγκρότημα βγάζει ζωντάνια και ένα φοβερό ζωντανό συναίσθημα που έχει περάσει στις δέκα συνθέσεις του δίσκου, λες και είναι ζωντανά ηχογραφημένος. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δοθεί και στον κύριο Goran Finnberg, γνωστό μέσα από δουλειές με Meshuggah, In Flames και Glowsun, καθότι έβαλε το χεράκι του και απογείωσε το όλο εγχείρημα.

Στο “Back Into the Light” η σκηνή της Motor City του Detroit είναι εδώ, με κυριότερους εκφραστές τους Mc5 και τους Stooges του θεούλη Iggy, και τροφοδοτεί τη μπάντα με αυτήν τη «βρώμικη» ’70s αστική και βιομηχανική ατμόσφαιρα. Όμως δεν μένει στάσιμη μόνο εκεί, δεδομένου ότι «μπασταρδεύει» τον ήχο με τον ερωτισμό των The Cult και την «αλητεία» και speed-a των Motörhead, με τον αρχηγό των τελευταίων και αείμνηστο καταχρηστή να έχει «τσούξει» μερικά σφηνάκια από Καλιφορνέζικο Jack Daniels βιολογικής stoner εσοδείας.

Η προαναφερθείσα «παλιοφρουρά» πάντως, αφήνει την «ηχητική σκυτάλη» στο «νέο αίμα» συγκροτημάτων προς συνέχιση του επιτελικού της έργου, με τους Karma to Burn, The White Stripes, Wolfmother, Monster Magnet, Lords of Altamont, Bellrays να ηγούνται και να παίρνουν τα πρωτεία δημιουργώντας ένα απολαυστικό και άκρως θελκτικό αποτέλεσμα.

Το “Back Into the Light” θα αποτελέσει τον ιδανικό “warm up” δίσκο πριν από τη βραδινή σου έξοδο ή μη, με τη μουσική να διαχέεται από τα ηχεία, το αλκοόλ να τρέχει στις φλέβες και τον καπνό στα πνευμόνια, καθώς θα σου ανεβάσει τη διάθεση, θα σε γεμίσει με αυτοπεποίθηση, με μία λάγνα όρεξη για να περάσεις καλά.

Πάντως είτε βγεις… είτε όχι, η απόλαυση του δίσκου είναι αναμενόμενη. Απλώς πάτα το Play……

Facebook: https://www.facebook.com/zoeisadirtylittlesister
Bandcamp: https://zoestonerrock.bandcamp.com/

542

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...