ΖΙVANISHED / COUNTOWN / TIGHT SPOT live @ Temple – Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ruf Code Inc. και η Angels PR Worldwide Music Promotion παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους ΖΙVANISHED. Οι πιο γνήσιοι εκφραστές του «Κυπριακού Μέταλ» έρχονται στην Αθήνα και συναντούν στην σκηνή του Temple τους εκρηκτικούς Nu Metallers COUNTOWN και το ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο hard rock / punk κουαρτέτο που ακούει στο όνομα TIGHT SPOT.

Ένα ξεχωριστό live show από τρία σχήματα που το καθένα θα αφήσει το δικό του στίγμα σε αυτή τη χειμωνιάτικη βραδιά του Δεκεμβρίου.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Doors open 20:00

Εισιτήρια: Προπώληση 10 ευρώ, Ταμείο 12 ευρώ

Προπώληση μέσω του Cometogether.live στο παρακάτω link:

https://cometogether.live/event/1307

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1762520954500959

Temple Athens

Ίακχου 17, Αθήνα

Τηλ. 697 253 4053

https://www.facebook.com/templeliveclub

ZIVANISHED

Όλα ξεκίνησαν με τους αδέλφια Συρίμη, τον Λουή (κιθάρα, φωνητικά) και τον Κωνσταντίνο (τύμπανα), οι οποίοι είχαν την ιδέα να παίξουν «Κυπριακό Μέταλ». Αυτό το όραμα οδήγησε τον Λουή να ηχογραφήσει το «Στο Χώρον» το 2009 και το «Ο Καφκάς» το 2011. Το τελευταίο ανέβηκε στο YouTube, κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα και οδήγησε τη μπάντα να κλείσει το πρώτο της ζωντανό σόου το 2011. Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση, το τελευταίο κομμάτι του παζλ προστέθηκε όταν ο Μιγκέλ εντάχθηκε στη μπάντα το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία μέλη παίζουν επίσης και στους Infected Syren και είναι ενεργά στην κυπριακή μέταλ σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Διασκεδαστικά γεγονότα: Το «Ο Καφκάς» γράφτηκε μετά από την ανάγνωση από τον Λουή του κλασικού κυπριακού ποιήματος με τον ίδιο τίτλο από ένα βιβλίο παραδοσιακών κυπριακών τραγουδιών και ποιημάτων που του χάρισε η μητέρα του. Το «Στο Χωρκόν» συντέθηκε για την φοιτητική ταινία μικρού μήκους του Κωνσταντίνου (ντραμς).

Ο στόχος και των τριών μελών είναι να δημιουργήσουν ακραία, γρήγορη και επιθετική μουσική με ανατρεπτικούς και χιουμοριστικούς στίχους. Η μουσική τους περιγράφεται ως ένας συνδυασμός thrash/hardcore/punk με ελληνικές και μεσανατολικές επιρροές, συνοδευόμενη από κραυγές και γρυλίσματα στην κυπριακή διάλεκτο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα νέο EP με τίτλο «Σεξ Βία Ζιβανία» μαζί με ένα μουσικό βίντεο με τον ίδιο τίτλο. Ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και διασκεδαστικό σόου έλαβε χώρα στην Κύπρο την ημέρα της φυσικής κυκλοφορίας του EP (26/6/24), με χορεύτριες της φωτιάς και καλεσμένους φωνητικούς από την κυπριακή μέταλ σκηνή που παρουσίασαν ένα αξέχαστο σόου.

Πριν από αυτό, στις 26 Δεκεμβρίου 2019, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «100% Αγνόν Κυπριακόν Ξύλον», το οποίο έτυχε απροσδόκητα καλής αποδοχής.

Τα EP και άλμπουμ τους είναι διαθέσιμα στο Bandcamp (ψηφιακή λήψη με αυθεντικά έργα τέχνης), Spotify, YouTube, iTunes και στις περισσότερες μουσικές πλατφόρμες. Η παραγωγή της μουσικής και όλες οι ηχογραφήσεις γίνονται στο στούντιο του Λουή, Syren Blast.

Τώρα αναζητούν να προωθήσουν τη μουσική τους στο εξωτερικό μέσω ζωντανών εμφανίσεων, ενώ γράφουν νέο υλικό και κάνουν συναυλίες στην Κύπρο.

https://www.facebook.com/zivanished

COUNTOWN

Countown, τετραμελές Ελληνόφωνο, μουσικό συγκρότημα από την Αθήνα, Βραβευμένη ως η καλύτερη μπάντα στο διαγωνισμό της 80ης ΔΕΘ της Hellexpo το 2015, κρατάει ζωντανό το Athens Nu Metal τα τελευταία 10 έτη με δύο Ολοκληρωμένα Άλμπουμ “ Μουσική Πορνεία” το 2015, “Αέναος Κύκλος” το 2017, και δυο ανεξάρτητα video Single «Χαιρεκακία» και «Κόσμος Τοξικός» το 2020 μαζί και η διασκευή «Θάλασσα μου Σκοτεινή» του Νίκου Πορτοκάλογλου, το κομμάτι «Αυθυποβολή» σε συνεργασία με τον Ράπερ Σέξπυρ και ένα Live Video του κομματιού “Μουσική πορνεία” με την συμμετοχή της Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε.Πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως River Party, Athens School Festival, Hybrid Festival, συμμετοχή στο 20 Χρόνια Υπόγεια Ρεύματα tour και πολλά άλλα Lives με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες κάθε μουσικού είδους.

Ο Γιώργος Αρχοντούλης συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής, κιθαρίστας, παραγωγός και ιδρυτής της μπάντας, ο Σπύρος Σταυράγγελος Κιθαρίστας, Συνθέτης, ο Κυριάκος Ιγγλεσης Μπασίστας Τραγουδιστής και ο Λευτέρη Γιάνναρος Ντραμερ και Τραγουδιστής ενώνουν τις δυνάμεις τους και την Μεγάλη Αγάπη τους για τη Nu Metal μουσική και τις ζωντανές εμφανίσεις με χαρακτηριστικό τους τις σκληρές κιθάρες, το sub bass, τους Groove ρυθμούς, τα aggressive Rap/Metal φωνητικά σε συνδυασμό με αληθινό και επίκαιρο στίχο όπου δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν στις εμφανίσεις τους !Μετά τον τραγικό χαμό του μέλους τους Νικόλα Παππά τον Φεβρουάριο του 2022 υπήρξε ένα διάλειμμα της μπάντας και πλέον συνεχίζουν στην μνήμη του και την αγάπη που είχε για τους Countown!Oι Countown κυκλοφόρησαν στις 11/11/2023 το  Video Single «Βρυκόλακες» και παράλληλα ξεκίνησαν ζωντανές εμφανίσεις μέχρι την δημιουργία του τρίτου τους Άλμπουμ μέσα στο 2024.

https://m.facebook.com/countownband

TIGHT SPOT

Οι Tight Spot είναι ένα συγκρότημα από την Αθήνα το οποίο ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του ‘23. Tο σχήμα αυτό αποτελείται από : ·Ιωάννης Μιχαιρίνας στα ντραμς, ·Βασίλης Μπισμπινικάκης στο μπάσο, Jacky Wang στην κιθάρα και τέλος Νικήτας Κυριακού  στα φωνητικά. Τα παιδιά μεταξύ τους διαφέρουν στις  μουσικές τους επιρροές αλλά αυτό είναι το στοιχείο που δίνει ενδιαφέρον στα κομμάτια τους και κάνει τον ήχο τους να ξεχωρίζει  δίνοντας του ένα ιδιαίτερο στυλ . Αν ήταν να χαρακτηριστεί η μουσική τους ως προς το είδος, αυτό θα ήταν το Hard Rock και Punk. 

Γράφουν  δικό τους υλικό και το παρουσιάζουν στα σόου τους που είναι γεμάτα με αδρεναλίνη, δυνατά riff, ενέργεια και έντονα συναισθήματα.

Αν  αναρωτιέται κανείς  ποιο είναι το νόημα πίσω από το όνομά τους , το σχήμα έχει να πει πως

«We found ourselves in a TIGHT SPOT».

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554310022601

87

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*