Youth Valley w/ Messier 13 live at six d.o.g.s

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Youth Valley
Messier13

8 Οκτωβρίου
Six D.O.G.S

Doors open: 20:30
Presale: 7€
https://www.viva.gr/tickets/music/youth-valley-messier13
On spot: 9€

Το six d.o.g.s σας καλεί να απολαύσετε μια βραδιά γεμάτη ονειρικά reverbs, κολλητικές μελωδίες και ρυθμό που σε κάνει να να θες να χορέψεις σαν να βρίσκεσαι σε 80’s εφηβική ταινία coming of age.
Oι Youth Valley (Ath, GR) , στο πρώτο τους full time show, μετα απο την εμφάνιση τους στο Athens Release Festival 2022 θα σας οδηγήσουν σε μονοπάτια χαρμολύπης και νεανικής τρέλας παρουσιάζοντας υλικό από το πρώτο τους επιτυχημένο EP αλλά και – σε παρθενική εκτέλεση κάποια εκ των κομματιών – από το πρώτο τους LP δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα από την Μake Me Happy Ρecords. To show ανοίγουν οι υπέροχοι shoegazers Messier 13 (Ath, GR), μια μπάντα με υπέροχες ατμοσφαιρικές κιθάρες και ένα ολόφρεσκο single στα σκαριά. Η βραδιά θα έχει εκπλήξεις, αλλά δεν θα υπάρξουν spoilers! Ετοιμαστείτε λοιπόν για το soundtrack της εφηβείας σας και όχι μόνο.

Youth Valley
Οι Youth Valley δημιουργήθηκαν το 2019 στην Αθήνα. Ο ήχος τους έχει επιρροές και αντλεί έμπνευση από μουσικές σχολές όπως το new wave, post punk και το 80’s indie rock όπως ‘the Cure’ και ‘the Smiths’ και είναι «ντυμένος» με εναν πιο σύγχρονο shoegaze ήχο που ανα στιγμές θυμίζει μπάντες όπως οι DIIV.
Τα τραγούδια της μπάντας περιλαμβάνουν εσωτερικό διάλογο και αντιμετώπιση τραυματικών εμπειριών. Παρατηρούν την οικογένεια και την κοινωνία συζητώντας ανοιχτά και – ενίοτε με φιλοσοφική διάθεση – ανοίγουν θέματα τα οποία δεν έχουμε «προοριστεί» να αμφισβητούμε, πόσο μάλλον να επικοινωνούμε και να κατανοούμε, θέματα τα οποία συνήθως καταλήγουμε να διαβιβάζουμε στην επόμενη γενιά, όπως ακριβώς έκανε σ’ εμάς η προηγούμενη, εκτός κι αν κάποιος από εμάς σπάσει τα δεσμά αυτού του «στείρου» κύκλου., Η πεποίθηση της μπάντας λοιπόν, είναι ότι για να συμβεί αυτό, μέσα απο υπομονή και αγάπη ο γονιός και το παιδί που κρύβουμε μέσα μας πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται.

Σήμερα:
Οι Youth Valley μετά απο την, κατα κοινή ομολογία επιτυχημένη τους εμφάνιση στο Athens Release Festival 2022 ανοίγοντας για τους βετεράνους Bauhaus, και την παρουσίαση του νέου τους single / music video με τίτλο «I don’t Want to Go Out with You, Veronica», ήδη προετοιμάζουν το έαδαφος για το επερχόμενο άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2022-23 απο την Make Me Happy Records.

Lineup:
Joseph – lead vocals, guitars
Dean – drums, percussion, vocals
George – guitars
Aki Rei – guitars, vocals
Anastasis – bass

Messier 13
Οι Messier 13 είναι μια indie-shoegaze μπάντα που σχηματίστηκε το 2018 στην Αθήνα . Ο Γιώργος (lead guitar, noise) και ο Πάυλος(guitar , backing vocals) συναντήθηκαν για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της μουσικής που λατρεύουν να ακούν, όπως My Bloody Valentine, Ride, Slowdive, DIIV κ.α. Το 2019 την μπάντα συμπλήρωσαν οι Ναταλία (bass) και ο Νικόλας (drums) και το Σεπτέμβριο του 2020 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Demo EP με τα κομμάτια “Meta-holic” , “Beach Khaos” και “Kevin” ανεξάρτητα στο bandcamp. Υστερα από κάποιες αλλαγές στην θέση της φωνής, η Αγγελική ταίριαξε πολύ γρηγορα μουσικά και στυλιστικά με την μπάντα. Αυτή τη στιγμή το συγκρότημα βρίσκεται στη διαδικασία μορφοποίησης του πρώτου του ολοκληρωμένου άλμπουμ με τίτλο Thorn.

Line up:
Aggeliki – lead vocals
Pavlos P. – guitar, backing vocals
George Ray – lead guitar, background noise
Natalie – Bass
Nikolas – Drums

77