XIBALBA: “Años en Infierno”

ALBUM

Είδος: Hardcore/death metal
Δισκογραφική: Southern Lord Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Μαΐου 2020

Πιστοί στο είδος που τους ανέδειξε οι Μεξικάνικης καταγωγής καλιφορνέζοι Xibalba, συνεχίζουν με το ένα πόδι στο βαρύ μεταλλικό hardcore και το άλλο στο death metal και προσφέρουν μπόλικο beatdown και αργόσυρτα groove με σποραδικά γρήγορα διαλείμματα. Μέχρι εκεί όμως, η αλήθεια είναι πως δεν είναι ούτε τραγικά πρωτότυποι και ούτε έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα από το προηγούμενο album τους, το “Tierra y Libertad” του 2015, που τους βρήκε να αυξάνουν τις death metal επιρροές σε βάρος του hardcore κομματιού.

Ναι, το αποτέλεσμα είναι καλοπαιγμένο, βαρύ και κάφρικο, αλλά πλέον νομίζω αυτό δεν αρκεί, λείπει ο αυθορμητισμός που θα τους ξεχωρίσει από την υπόλοιπη συνομοταξία “κουρδίζω χαμηλά και παίζω mid-tempo μεταλλικά groove”. Μόνο για πολύ fans του είδους, αλλιώς προτιμήστε κάτι παλιότερο τους που είναι ίσως πιο ευχάριστα ακατέργαστο.

Facebook: https://www.facebook.com/placeoffear
Bandcamp: https://xibalbasl.bandcamp.com/

481

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.