WITCHSKULL: “The Serpent Tide”

ALBUM

Είδος: Occult Doom Stoner Metal
Εταιρεία: Rise Above Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Ιουνίου 2023

Οι τριάδα των Witchskull δημιουργήθηκε το 2014 στην Αυστραλία και στις 16 Ιουνίου κυκλοφόρησαν τον τρίτο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τίτλο: “ The Serpent Tide”. Τα δελτία τύπου της εταιρείας τους τους χαρακτηρίζουν ως doom stoner metal, ωστόσο εγώ θα έβαζα και το πρόθεμα progressive, γιατί δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μία ξεκάθαρα doom stoner μπάντα, με υπνωτικά riff και ψυχεδελικά περάσματα, αλλά σε μία μπάντα η οποία έχοντας σαν βάση το doom κλείνουν το μάτι στο proto metal και το heavy progressive rock της δεκαετίας ’70.

To μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτήν την τοποθέτηση, έχει ο τραγουδιστής του σχήματος Marcus De Pasquale, ο οποίος έχει επηρεαστεί φανερά από τον Geddy Lee των Rush. Βασικά για να γίνω πιο συγκεκριμένος, είναι τέτοια η ομοιότητα στον τρόπο που τραγουδάει, όπου θα μπορούσα να πω ότι οι Witchskull είναι οι Rush που πειραματίζονται με τον doom ήχο αν ο Geddy Lee ήταν βραχνιασμένος.

Παρά την ομοιότητα που ανέφερα παραπάνω, οι Witchskull είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα, το οποίο έχει ξεκάθαρο όραμα για τα concept που θέλει να δημιουργήσει. Για την διαδικασία δημιουργίας του “The Serpent Tide” το συγκρότημα δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το τελικό αποτέλεσμα του δίσκου και δεν ανησυχήσαμε ποτέ για το τι μπορεί να σκέφτεται ο υπόλοιπος κόσμος. Αν κάτι αρέσει σε εμάς τους τρεις τότε το ηχογραφούμε και πάντα έτσι ήταν η διαδικασία δημιουργίας. Στον συγκεκριμένο δίσκο, έχουμε μια πιο 90’s ατμόσφαιρα από τους προηγούμενους δίσκους, αλλά δεν ήταν κάτι που σχεδιάσαμε, έτσι εξελίχτηκε και τελικά μας άρεσε.”

Ο αέρας 90’s που αναφέρει το σχήμα δείχνει προς τους Monster Magnet, καθώς το “The Serpent Tide” είναι πιο up-tempo από τους προηγούμενους δίσκους των Witchskull. Τα sabbathικά riff συναντούν τις occult ιστορίες και το groove μπορεί να ξεκινήσει ένα mosh pit στο κοινό ενός live. Εκεί δίπλα στην σκηνή μπορώ να φανταστώ τον Dave Wyndorf να χαμογελάει φορώντας τα τεράστια Ray-Ban γυαλιά του, όπως επίσης θα μπορούσα να φανταστώ τον Ozzy να τους ακούει και να σκέφτεται ότι ο Lemmy θα γούσταρε πολύ αυτήν την μπάντα.

Οι Witchskull έχουν τον αέρα ενός πολύ μεγάλου συγκροτήματος και αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς, είμαι σίγουρος ότι θα μας απασχολούν όλο και περισσότερο στο μέλλον. Οι ομοιότητες που ανέφερα παραπάνω, στοχεύουν να δώσουν μια περιγραφή για το κλίμα του δίσκου και είναι τεχνικής φύσης. Αυτό που θέλω να μείνει στον αναγνώστη είναι ότι από τις πρώτες στιγμές του δίσκου, ξεκινήσαμε να χορεύουμε με την κόρη μου και να το απολαμβάνουμε και αυτό έχει σημασία σε όλες τις μορφές τέχνης, να σου δημιουργεί συναισθήματα.

Official Site: https://www.witchskull.com/
Facebook: https://www.facebook.com/witchskull
Instagram: https://www.instagram.com/_witchskull/
Bandcamp: https://witchskull.bandcamp.com/

522

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 134 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.