WILDFIRE: “Wildfire”

EP

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Σεπτεμβρίου 2021

Εν καιρώ πανδημίας κι εγκλεισμού, πολλά σχήματα και ιδίως νεοσύστατα, ανέβαλαν τις κυκλοφορίες που είχαν «στα σκαριά», μ’ αποτέλεσμα νέες δουλειές ν’ αρχίζουν σιγά σιγά να ξεπροβάλλουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το «ολόφρεσκο» EP “Wildfire” των εξαιρετικών Αθηναίων metallers Wildfire, εκπροσώπων της κλασικότερης του είδους σχολής των late ’80s – early ’90s.

Ατόφιο, speed-άτο, συμπαγές, καλοδουλεμένο hard-rock και heavy metal ύφος, που προμηνύει ωραία πραγματάκια για το μέλλον και γιατί όχι, μακροημέρευση στο χώρο και επιτυχία. Οι ιδέες είναι πολύ καλές, οι μουσικοί πολύ ταλαντούχοι, η σύνθεση σε υψηλά επίπεδα και η στιχουργική επίσης, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει άπαντες στο μέγιστο βαθμό.

Το μενού περιλαμβάνει τέσσερεις πολύ δυνατές, δυναμικές, ενθουσιώδεις και διασκεδαστικότατες συνθέσεις, που υπόσχονται «αυχενικά επεισόδια» στους metal fans, με εξαιρετικά και αψεγάδιαστα φωνητικά, «πιασάρικα» riff, χορταστικά (και διόλου κουραστικά) κιθαριστικά solo, αρραγή κι ευδιάκριτη μπασογραμμή και στίχος που χαράσσεται στο μυαλό από την πρώτη κιόλας στιγμή. Metal που μπολιάζει τη glam θεατρικότητα, την σκοτεινή ατμόσφαιρα και τη hard rock δυναμική αβίαστα – τελείως φυσικά, θαρρείς πως οι τύποι παίζουν μαζί κάτι αιώνες.

Δε θα μπω στη διαδικασία να ξεχωρίσω κάποια σύνθεση εκ των τεσσάρων, διότι η κάθε μία έχει μεγάλη και ιδιαίτερη βαρύτητα, συνεπώς δε θα ήταν πρέπον να τις βάλουμε «στο ζύγι». Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πόσο καλή δουλειά έχει γίνει σ’ αυτό το νεότευκτο metal διαμαντάκι.

Εν κατακλείδι, τους Wildfire τους ξεχωρίζω, ποντάρω πάνω τους για το μέλλον και ελπίζω να τους απολαύσω και κάποια στιγμή live. Για τσεκάρετε, θα σας δικαιώσουν και θα δικαιωθείτε για την επιλογή σας.

Facebook: https://facebook.com/Wildfiregrband
Instagram: https://www.instagram.com/wildfiregrband/?hl=el
Twiter: https://twitter.com/wildfiregrband?s=09
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCqb-fzWgQz6d-nKNVILoVtg

1083

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.