WICKED SENSATION: “Outbreak”

ALBUM

Είδος:Heavy Metal, Hard Rock
Δισκογραφική: ROAR! Rock of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Δεκεμβρίου 2021

Επαναφορά έπειτα από αρκετό καιρό και για τους Γερμανούς μελωδικούς metallers (ή και hard rockers αν θέλεις) οι οποίοι βρήκαν νεά στέγη στην ROAR, μια εταιρία που ειδικεύεται σ’ αυτόν τον ήχο και πλέον αποτελεί μια από τις κοιτίδες παραγωγής του (με γενικώς αρκετά καλά αποτελέσματα δείχνοντας ότι έχει εύστοχο κριτήριο επιλογής).

Οι Wicked Sensation δεν παρεκλίνουν από το καθιερωμένο style τους το οποίο ορίζεται ως καθαρό hard rock / metal της πιο ένδοξης δεκαετίας. Των ’80s. Με εξαιρετική παραγωγή (εφάμιλλη των Pretty Maids για παράδειγμα) και με έναν αφανή ήρωα πλέον πίσω από το μικρόφωνο. Τον David Reece ο οποίος υπήρξε βραχύβιο μέλος των Accept ηχογραφώντας μαζί τους το “Eat the Heat” το 1989, κατά την πρώτη φυγή του Udo Dirkschneider από την μπάντα.

Ατού του “Outbreak” είναι τα πολύ καλά ρεφρέν και το απολύτως παλιακό συναίσθημα απομακρυσμένο από νεωτερισμούς για το θεαθήναι. Άμεσο, εύληπτο υλικό με κομμάτια στα οποία μπαίνεις στη στιγμή στο πνεύμα τους, χωρίς πολλές αναλύσεις. Θα έλεγα “καλοκαιρινό” άκουσμα, ιδανικό για σαββατιάτικες μπαρότσαρκες (όταν και αν επανέλθει ο πλανήτης στη normality). Αμερικανότροπο hard rock, οικειέστατο ακόμη και σε επιφανειακούς ακροατές της σκληρής μουσικής, με ωραία riffs και αρκετή ρυθμική γκρούβα.

Εξαιρετικό το “Light In The Dark” με τη συμμετοχή του Gus G., ο ύμνος “Hide Away”, το “Satisfy Temptation” (καθαρά Rainbow-ικών επιρροών), το “Face Reality” και η έξοχη μπαλάντα “Tomorrow” που κλείνει αυτό το γενικά ισοκατανεμημένο ποιοτικά σύνολο.

Συμπερασματικά, μια πολύ αξιοπρεπής επιστροφή για τους Wicked Sensation με μια κυκλοφορία που δικαιολογείται απόλυτα. Σωστή τραγουδοποιΐα, κέφι και ζωντάνια. Μουσική για μπύρα και καλή παρέα, για παρελθοντικές αναπολήσεις από μια εποχή που το παγκόσμιο συλλογικό ασυνείδητο έδρεπε γαλήνη και ελπίδα για το μέλλον. Όσο για το παρόν, γάμα το φίλε αναγνώστη / ακροατή, δεν αξίζει καν να το συζητάμε. Μια ωρίτσα ανέμελης heavy metal ευχαρίστησης, μιας φόρμας που πλέον σπανίζει ελέω φλύαρης μοντερνίλας. Πολύ καλή προσπάθεια.

Facebook: https://www.facebook.com/Wicked.Sensation.band
Official website: http://www.wickedsensation.de/

921

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.