WHITESNAKE

INTERVIEW

Αν κάτσεις και ετοιμάσεις μια λίστα με τις καλύτερες φωνές του hard rock και δεν συμπεριλάβεις τον David Coverdale, τότε μάλλον έχει αρχίσει λάθος. Είτε με τους Deep Purple, είτε με τους Whitesnake, έχει δώσει φωνή σε κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια της ιστορίας της μουσικής. 70 ετών πλέον αποφάσισε να κάνει μια τελευταία αποχαιρετιστήρια περιοδεία με τους Whitesnake, κατά την οποία θα περάσει από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 9 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). Σε κάποιο διάλειμμα του, ο μεγάλος ερμηνευτής μας έκανε την τιμή να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις.

-Γεια σου, David! Είναι μεγάλη τιμή να μπορούμε να μιλήσουμε μαζί σου. Θυμάσαι την ημέρα που συνειδητοποίησες ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φωνή σου για να κάνεις τους ανθρώπους να ανατριχιάσουν; Οι γονείς σου σε ενθάρρυναν να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο;
Όταν ήμουν πολύ μικρός, τραγουδούσα με τη μητέρα, τη θεία και τη γιαγιά μου. Έλεγαν ότι είχα μια υπέροχη φωνή τότε…χαχα! Όμως, το μεγάλο μου όνειρο ήταν να γίνω ζωγράφος από τότε που άκουσα ότι υπήρχε σχολή τέχνης. Επέστρεψα όμως στις σχολικές χορωδίες και μετά στα 15 μου μού ζήτησαν να γίνω μέλος ενός τοπικού συγκροτήματος. Τότε ήταν που άρχισα να ερωτεύομαι το να τραγουδάω για τους ανθρώπους και να εκφράζομαι μέσω της φωνής μου και των στίχων μου.

LONDON, UNITED KINGDOM – DECEMBER 05: David Coverdale of Whitesnake performs on stage at HMV Forum on December 5, 2011 in London, United Kingdom. (Photo by Hayley Madden/Redferns)

-Έχεις ερμηνεύσει μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια του hard rock. Νιώθεις προνομιούχος που έχεις συνεργαστεί με συγκροτήματα όπως οι Deep Purple;
Φυσικά. Είμαι αιώνια ευγνώμων στους Purple που μου έδωσαν μια τόσο μεγάλη ευκαιρία και ξεκίνησα ένα ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

-Σκέφτηκες ποτέ να ακολουθήσεις μια διαφορετική καριέρα;
Όχι. Μου αρέσει αυτό που κάνω και με εκπληρώνει ως εξπρεσιονιστή. Γράφω και λέω τις ιστορίες μου σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα για αυτή την ευλογία.

-Οι Whitesnake μας αποχαιρετούν με αυτή την περιοδεία. Έχετε σκεφτεί να κάνετε έναν τελευταίο δίσκο;
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Αγαπώ το συγκρότημά μου τόσο πολύ. Ξέρω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν καταπληκτικό δίσκο μαζί, αλλά αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε αυτήν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Ξέρω ότι έχω ακόμα μουσική μέσα μου, έτσι είναι πολύ πιθανό να γράψω και να ηχογραφήσω περισσότερα. Όμως είμαι σε μια περίεργη συναισθηματική κατάσταση που πρέπει να πω πω αντίο μετά από 50 χρόνια, που πραγματικά χρειάζεται όλη μου η αυτοσυγκέντρωση σε αυτό.

-Θα σταματήσεις ποτέ να κάνεις μουσική; Πιστεύεις ότι ένας τραγουδιστής πρέπει να συνεχίσει να τραγουδάει μέχρι να μην αντέχει άλλο;
Ποτέ. Πάντα θα χρησιμοποιώ τη μουσική για να εκφράζομαι. Δεν έχω άποψη για άλλους τραγουδιστές. Κάνω focus στις δικές μου δυνατότητες και πραγματικά περνάω πολύ όμορφα.

-Πώς νιώθεις να είσαι διάσημος; Ένιωσες ποτέ ότι αλλάζει αυτό που πραγματικά είσαι;
Ο γιος μου πρόσφατα μου θύμισε ότι είμαι διάσημος περισσότερο χρόνο από όσο δεν ήμουν, κάτι που είναι πολύ τρελό να το σκεφτώ. Πραγματικά όμως, δεν το σκέφτομαι καθόλου.

746

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.