WHITE MAGICIAN: “Dealers Of Divinity”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Cruz Del Sur Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Νοεμβρίου 2020

Μπορεί να τους πήρε 10 χρόνια, ώσπου να δημιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια, οι White Magician όμως, με το “Dealers Of Divinity” καταφέρνουν εν έτει 2020 να “σερβίρουν” ένα album συμπαγές τόσο από θεματολογικής και στιχουργικής πλευράς, όσο και μουσικά.

Και αν λάβουμε υπόψη μας το αρχαίο γνωμικό “Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”, τότε το “Dealers Of Divinity” είναι το απόλυτο πρώτο βήμα προς την επιτυχία.

Κατ’ αρχάς, κάποιοι από εσάς ίσως συγχέουν τους Αμερικανούς heavy metallers με τους The Great Kaiser’s White Magician, όμως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό group, αν και τρία μέλη είναι τα ίδια. Πέρα από αυτό, η μουσική προσέγγιση των White Magician, σε σχέση με τη θεματολογία και τις ιδέες τους, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση ότι πρόκειται για ίσως την καταλληλότερη. Το “Dealers Of Divinity” είναι από τα albums που σου διδάσκουν πως είναι να συνδέονται μεταξύ τους οι συνθέσεις, η μουσική και η ατμόσφαιρα αποτελώντας ένα πρότυπο δισκογραφικής τελειότητας. Οι White Magician καταφέρνουν με το νέο τους δίσκο, να συγκεντρώσουν τις ‘70s rock επιρροές τους, με μια μυστηριώδη psych/prog rock ατμόσφαιρα και με άκρως heavy metal-ικά solos χωρίς να χάνουν τη σύνδεση με τη θεματολογία τους, που έχει να κάνει με τη μαγεία από όλες τις απόψεις.

Όσον αφορά το ίδιο το album, είναι φανερό από τις πρώτες κιόλας νότες ότι πρόκειται για ένα concept album. Η ιστορία του είναι τέτοια, που ανταποκρίνεται στις απόψεις των συνωμοσιολόγων περί μιας ανώτερης φυλής που ελέγχει την ανθρωπότητα και όλα όσα συμβαίνουν οφείλονται στη δική τους παρέμβαση. Εδώ λοιπόν, η ανθρώπινη μοίρα ορίζεται από τρεις τυφλούς dealers χαρτιών, ενώ η ανθρωπότητα πιστεύει στην ελευθερία της. Το παιχνίδι φαντάζει χαμένο πριν καν ξεκινήσει και η απορία έχει να κάνει με το αν δέχεσαι την ήττα ή παλεύεις για τη λύτρωση. Το “Dealers Of Divinity” κρύβει την ουσία αυτής της απορίας και το αποτέλεσμα της έκβασης αυτής της “μάχης” είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου.

Στο μουσικό κομμάτι, το “Dealers Of Divinity” είναι ένας δίσκος που δεν μπορεί να αναλυθεί από μία και μόνη ακρόαση. Το βαθύτερο νόημα αυτής της προσέγγισης των White Magician, χρειάζεται αρκετές ακροάσεις, έτσι ώστε να μπορέσει ο ακροατής να διεισδύσει στα απόκρυφα των ιδεών αυτού του δίσκου και να μπορέσει να καταλάβει που κινείται μουσικά το ντεμπούτο των Αμερικανών metallers και τελικά να νιώσει τη “μαγεία” του. Προφανώς αντιλαμβάνεσαι τόσο τις ‘70s psych/prog rock επιρροές από τα μεγαθήρια του είδους, όπως οι Blue Oyster cult και οι Pink Floyd, όμως δεν μπορείς να κλείσεις τα αυτιά σου και στα αριστοτεχνικά heavy metal-ικά solos, όπως και στην επική, γεμάτη μυστήριο ατμόσφαιρα του “Dealers Of Divinity”. Και αν με ρωτήσεις ποιό κομμάτι ξεχωρίζει, μάλλον δεν θα μπορέσω να σου απαντήσω αφού η σύνδεση των τραγουδιών είναι τέτοια που δεν σου επιτρέπει να τα ξεχωρίσεις, αλλά να τα δεχτείς σαν μία “οντότητα”.

Σίγουρα το “Dealers Of Divinity” είναι από τα albums που είναι καταδικασμένα να ξεχωρίζουν, είτε ως αυτόνομες ιστορίες, είτε μουσικά, είτε ακόμη και συνθετικά. Οι White Magician καταφέρνουν μετά από 10 χρόνια, να μας παρουσιάσουν ένα δίσκο που αναμένεται να δημιουργήσει “στρατόπεδα”. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα album love it or hate it, ή ελληνιστί το αγαπάς ή το μισείς. Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Ίσως και αυτό να είναι το αποτέλεσμα που ψάχνουν οι White Magician, καθώς ο ντόρος που θα δημιουργηθεί γύρω από αυτό θα βοηθήσει τη μπάντα να πετύχει το στόχο της.

Facebook: https://www.facebook.com/whitemagicianmi/
Bandcamp: https://whitemagicianmi.bandcamp.com/

648

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.