WAVES IDLE SYMMETRY: “Ametron”

ALBUM

Είδος: Black Metal / Blackened Death Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Μαΐου 2024

Οι Waves Idle Symmetry είναι ένα ντουέτο από τη Χαλκίδα και μετά από το EP ”Thalassa” δυο χρόνια πριν επανέρχονται με το πρώτο full length τους “Ametron”, ένα καλό δείγμα primitive black metal με αρκετές heavy metal προεκτάσεις που δίνουν μια διαφορετική γεύση.

Η μουσική των Waves Idle Symmetry βασίζεται μεν σε πατρογονικές αξίες όπως οι Darkthrone, με ακατάπαυστο σφυροκόπημα (φοβερό drumming από τον Χρήστο Δούκα) αλλά δεν λείπουν πολλές μελωδικές σφήνες που μου θύμισαν τους Dissection, τους A Canorous Quintet αλλά και τους δικούς μας Θεσσαλονικείς Exhumation. Πολύ καλή δουλειά στις κιθάρες που αν και περιλαμβάνουν σιδηροδρομική riffολογία δεν ακούγονται στατικές και διαφοροποιούνται με τα μελωδικά licks και τα doomy κοψίματα. Στα φωνητικά δε ο G.K. (ο οποίος έχει αναλάβει και όλα τα έγχορδα) τα πάει αρκετά καλά με το Fenrizικό του growling και ακούγεται πειστικός. Credit αποτελεί και η παραγωγή που ακούγεται ολοκάθαρη για το είδος, απέχοντας από το χάος ανάλογων δουλειών, αν και λιτή και απέριττη στα όρια του πρωτογονισμού, χωρίς εφέ ή διάφορα μπλιμμπλίκια.

Γενικώς όλα τα τραγούδια έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και ξεχώρισα τα “Waves Aligned”, ”Resilient” (με άρωμα από At The Gates του “Terminal Spirit Disease”), αρκετά prog το ομότιτλο track “Ametron” το οποίο έχει μέσα του post ψυχή, πολύ καλά τα “Mindweaver” και “The Sun of Despair” που μου θύμισαν Dark Tranquillity του debut τους, εξαιρετικό το “The Pillars Of Dignity” και πολύ καλός doomy επίλογος με το “Άπνοια”.

Τελικώς μια χαρά album το “Ametron”. Οι Waves Idle Symmetry καταθέτουν τη δική τους πρόταση στο χώρο του μαύρου μετάλλου και έχουν πολλά καλά στοιχεία, αξίζουν τις αυτιές σας. Τα κομμάτια του album είναι πάρα πολύ καλά και θα συγκινήσουν τους φίλους είτε του μελωδικού είτε του “άγαρμπου” black metal. Οι όποιες αδυναμίες εστιάζονται στον τεχνικό τομέα αν και ακόμη και η low budget παραγωγή είναι διαφοροποιητικός παράγοντας πλέον σε έναν τόσο κορεσμένο χώρο. Θετικό πρόσημο, εύχομαι να διατηρηθεί η συνθετική ορμή του σχήματος και στις επόμενες δουλειές του.

Facebook: https://www.facebook.com/WavesIdleSymmetry
Bandcamp: https://wavesidlesymmetry.bandcamp.com/album/ametron

380
Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1195 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.