WARLUST: “Sol Invictus In Umbrae Satanae”

ALBUM

Είδος: Blackened Thrash Metal
Εταιρεία: Dying Victim Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 27 Σεπτεμβρίου 2024

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Warlust, ε; Γερμανικό συγκρότημα, σωστά; “Sol Invictus In Umbrae Satanae” – ακούγεται σαν να είναι blackened thrash ή speed metal από τον τίτλο. Πάντα ψάχνομαι για καταιγιστικά riffs και blast beats. Πρώτες εντυπώσεις; Σπέρνει! Μου θυμίζει ένα μείγμα Desaster και ίσως μια πινελιά από πρώιμους Sodom. Και δεν είναι μόνο η ωμή δύναμη που με κέρδισε. Οι Warlust έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ με βάθος και ατμόσφαιρα. Ναι, σωστά άκουσες, ατμόσφαιρα! Δεν είναι απλά ξέφρενο thrash, υπάρχει μια μελαγχολία, ένα σκοτάδι που σε τυλίγει και σε παρασύρει. Σε κάποια σημεία, μου έρχονται στο μυαλό οι Dissection, με την επική τους μεγαλοπρέπεια, ενώ σε άλλα νιώθω την παγερή οργή των Darkthrone.

Τα φωνητικά, ρε φίλε, τι να πω; Ο τύπος ουρλιάζει λες και βγήκε από την άβυσσο! Αλλά δεν είναι απλά κραυγές, υπάρχει μια τεχνική, μια εκφραστικότητα που σε καθηλώνει. Και οι στίχοι, γεμάτοι με σκοτεινές εικόνες και βλάσφημες αναφορές, ταιριάζουν απόλυτα με τη μουσική. Αλλά το δυνατό χαρτί του άλμπουμ είναι οι συνθέσεις. Κάθε κομμάτι είναι μια μικρή ιστορία, με αρχή, μέση και τέλος. Υπάρχουν στιγμές με απίστευτη ένταση, όπου τα blast beats σε ισοπεδώνουν, αλλά και πιο ήσυχα περάσματα, όπου οι μελωδίες σε στοιχειώνουν. Το “Serpent Crown”, για παράδειγμα, ξεκινάει με μια αργή, δυσοίωνη εισαγωγή και μετά εκρήγνυται σε ένα ξέφρενο thrash κομμάτι. Και το “…Of Gallows & Absurdity”, με τα επικά του riffs και τα σόλο που σε κάνουν να θες να σπάσεις την αόρατη κιθάρα σου, είναι σίγουρα ένα από τα highlights του άλμπουμ.Πρέπει επίσης να αναφέρω το “Black Souls” – έχει μια πολύ ωραία ακουστική εισαγωγή πριν εκραγεί στο χάος. Μια ωραία πινελιά!

Οι Warlust δεν ξεχνούν την ουσία του thrash. Κάτω από όλο αυτό το black metal περιτύλιγμα, υπάρχει μια καρδιά που χτυπάει στον ρυθμό του Slayer και του Kreator. Τα riffs τους είναι κοφτερά σαν ξυράφια, τα σόλο τους σε κάνουν να θέλεις να ορμήξεις στο mosh pit, και τα drums είναι σαν μια πολεμική μηχανή που δεν σταματά ποτέ. Τώρα, να με συγχωρείτε, πρέπει να το δυναμώσω στο 11.

Facebook: https://www.facebook.com/Warlust666/
Bandcamp: https://warlust666.bandcamp.com/

35
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 55 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*