WARLORD: “Free Spirit Soars”

ALBUM

Είδος: Epic Heavy metal
Εταιρεία: High Roller Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2024

Ήταν Απρίλιος του 1983 όταν ο πλανήτης ανακάλυψε για πρώτη φορά τη μαγεία των Warlord μέσα από το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Deliver Us”. Το εξώφυλλο, μια πύλη προς φανταστικούς κόσμους, και οι υποβλητικοί τίτλοι των κομματιών σε αιχμαλώτιζαν αμέσως. Η πρώτη ακρόαση για όλους μας υπήρξε μια αποκάλυψη – μια συμφωνία δύναμης και ευαισθησίας. Ο μελωδικός, επικός κόσμος που δημιούργησαν με έκανε να βλέπω το heavy metal με άλλη ματιά. Οι θρυλικοί Αμερικανοί Warlord, το συγκρότημα που ίδρυσαν οι Mark Zonder και William J. Tsamis το 1981 ή κοινώς για εμάς, Βασίλης, επιστρέφουν με το “Free Spirit Soar”. Πρόκειται για ένα άλμπουμ που όχι μόνο ξαναφέρνει στο προσκήνιο τη διαχρονική δύναμη της μπάντας αλλά λειτουργεί και ως ένας συγκινητικός φόρος τιμής στον εκλιπόντα Bill Tsamis.

Στο τιμόνι των Warlord συναντάμε τον ντράμερ Mark Zonder (Fates Warning, A-Z) και τον τραγουδιστή Giles Lavery (Dragonsclaw). Οι επικές κιθάρες του Tsamis συμπληρώνονται από τον Eric Juris, ενώ η χαρακτηριστική φωνή του, ευτυχώς, δεν σιωπά εντελώς: το άλμπουμ περιλαμβάνει και επαναδιασκευασμένα κομμάτια από το προηγούμενο σχήμα του, τους Lordian Guard. Το “Free Spirit Soar” είναι ένα μάθημα κλασικού epic heavy metal της δεκαετίας του ’80. Οι θαυμαστές της παλαιότερης δουλειάς των Warlord θα βρουν αμέσως οικεία στοιχεία: υψιπετείς μελωδίες, καλπάζοντες ρυθμούς και φανταστικά στιχουργικά θέματα. Τα τύμπανα του Mark Zonder παραμένουν μια δύναμη της φύσης, ενώ ο τραγουδιστής Giles Lavery διοχετεύει το πνεύμα των προηγούμενων τραγουδιστών των Warlord με πάθος και δεξιοτεχνία.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το επικό “Behold A Pale Horse” και ακολουθεί το δυναμικό “The Rider”, δυο κομμάτια που παραπέμπουν στο χαρακτηριστικό ηχητικό στίγμα των Warlord και ξεσηκώνουν τον ακροατή. Το “Conquerors” συνεχίζει σε αυτήν την κατεύθυνση, ενώ το “Worms of the Earth” προσθέτει μια πιο σκοτεινή και μυστηριακή διάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως το ομότιτλο κομμάτι, “Free Spirit Soar,” αναμφίβολα θα αποτελέσει άλλο ένα σημείο αναφοράς στην πορεία του συγκροτήματος. Όσον αφορά τα υπόλοιπα κομμάτια, τα “The Bell Tolls,” “Alarm,” και “Revelation XIX” προσφέρουν έναν ιδιαίτερο ήχο, συμπληρώνοντας το άλμπουμ με έναν ξεχωριστό τρόπο. Ενώ είναι αναμφισβήτητα ριζωμένο στο παρελθόν, το “Free Spirit Soar” δεν είναι απλώς μια αναπαραγωγή παλιών ήχων. Η παραγωγή είναι ζεστή, δίνοντας στο άλμπουμ μια διαχρονική ποιότητα. Στη σύνθεση των τραγουδιών υπάρχει μια νέα ωριμότητα, που αντανακλά δεκαετίες μουσικής εμπειρίας. Αυτό το άλμπουμ είναι, πάνω απ’ όλα, μια σεβαστή και στοργική συνέχεια του μουσικού οράματος του Tsamis.

Το “Free Spirit Soar” μπορεί άνετα να σταθεί δίπλα στις κλασικές κυκλοφορίες των Warlord. Αποτελεί απαραίτητο άκουσμα για τους λάτρεις του λυρικού epic heavy metal και μια απόδειξη για το αθάνατο πνεύμα μιας μπάντας της οποίας η επιρροή συνεχίζει να εμπνέει. Αν και το άλμπουμ μπορεί να μην ανοίγει νέους δρόμους, συλλαμβάνει την καρδιά και την ψυχή αυτού που έκανε τους Warlord ξεχωριστούς και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε.

Facebook: https://www.facebook.com/OfficialWarlord

391

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.