WAIL: “Civilization Maximus”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Wormholedeath records
Ημ. Κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Wail κατάγονται από το Lillehammer της Νορβηγίας. Ιδρύθηκαν το 2015. Στο τρίτο χρόνο της ύπαρξής τους κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους από την μικρή Νορβηγική εταιρία Indigoboom με τίτλο “Resilient” με το οποίο έδειξαν ότι η μπάντα έχει δυνατότητες. Αυτό οδήγησε την Ιταλική Wormholedeath Records να τους εντάξει στο ρόστερ της και να βγάλει φέτος τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο “Civilization Maximus”.

Η παραγωγή του δίσκου έγινε στο Titan Labs studio από τον Riccardo Daga. Η διάρκεια του δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά και περιλαμβάνει 9 συνθέσεις. Οι Σουηδοί έχουν πάρει τον κλασσικό heavy metal ήχο του 80, τον έχουν προσαρμόσει στο σήμερα και έχουν προσθέσει και μερικές prog πινελιές για μεγαλύτερη ποικιλία. Οι συνθέσεις σφύζουν από ενέργεια και δυναμισμό και γενικά το “Civilization Maximus” ακούγεται πολύ ευχάριστα. Το album κυμαίνεται σε καλό επίπεδο από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν υπάρχουν fillers, με τραγούδια όπως τα “Through the Ice”, “Manherder” και “No Hesitation” να σου δίνουν αρκετούς λόγους για να ακούσεις ξανά τον δίσκο.

Στις κιθάρες υπάρχει πλουραρισμός, κάποια solo και riff είναι αρκετά ενδιφέροντα και επίσης μου άρεσε το παίξιμο του τυμπανιστή των Wail, Memet Ødegaard Cataltepe, όπου χρειάζεται είναι τέρμα δυναμικός. Πολύ καλός είναι στα καθήκοντα του και ο “The Singer ”, ο οποίος είναι καθηλωτικός σε κάποιες συνθέσεις και κανα δυο φορές μου θύμισε τον Dickinson. Πέρα από το μουσικό κομμάτι, οι Wail τα πάνε αρκετά καλά και στο στιχουργικό και όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο ασχολούνται με τα χάλια που έχει η σημερινή κοινωνία.

Χωρίς να είναι ο δίσκος που θα μιλάνε όλοι, το “Civilization Maximus” περιέχει συνθέσεις που μπορούν να κάνουν το κλικ στις απανταχού μεταλλικές καρδιές. Οι Wail παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι από το ντεμπούτο τους και φαίνεται ότι έχουν ευοίωνο μέλλον ως μπάντα. Κρατήστε το όνομα, θα μας απασχολήσει ευχάριστα τα επόμενα χρόνια.

Facebook: https://www.facebook.com/WAIL.official.NO

1069

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.