WAGE WAR: “Stigma”

ALBUM

Είδος: Metalcore
Εταιρεία: Fearless Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Ιουνίου 2024

Οι Wage War είναι μια αμερικανική metalcore μπάντα που σχηματίστηκε το 2010 στο Ocala της Φλόριντα. Αρχικά γνωστοί ως Empires, το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε Wage War το 2013 και σύντομα υπέγραψε με την Fearless Records. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ, “Blueprints,” κυκλοφόρησε το 2015 και κέρδισε γρήγορα προσοχή για την ισορροπία του ανάμεσα σε σκληρά breakdowns και μελωδικά περάσματα. Το επόμενο άλμπουμ τους, “Deadweight” (2017), τους καθιέρωσε στη metalcore σκηνή, ενώ το “Pressure” (2019) και το “Manic” (2021) επέκτειναν τον ήχο τους με επιρροές από το nu-metal και το post-hardcore. Το συγκρότημα, που αποτελείται από τον Briton Bond (φωνητικά), τον Cody Quistad (κιθάρα και καθαρά φωνητικά), τον Seth Blake (κιθάρα), τον Chris Gaylord (μπάσο) και τον Stephen Kluesener (τύμπανα), συνεχίζει να εξερευνά νέα μουσικά μονοπάτια με το πέμπτο άλμπουμ τους, “Stigma”.

Αρχικά, το “Stigma” ξεκινά με μια εκρηκτική και βαρύτονη μπασογραμμή, η οποία συνοδεύεται από έναν σκληρό και στιβαρό ρυθμό κρουστών, προσφέροντας μια νέα διάσταση στον ήχο των Wage War. Από το πρώτο κομμάτι, το άλμπουμ προσφέρει μια συναρπαστική και απρόσμενη εμπειρία, παρουσιάζοντας στοιχεία που δεν έχουμε ακούσει ποτέ από τους Wage War στο παρελθόν. Ωστόσο, η αναζήτηση της πρωτοτυπίας στο χώρο του metalcore είναι δύσκολη, και η προσπάθεια για κάτι πραγματικά καινούργιο μπορεί συχνά να καταλήξει σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια.

Το “Stigma” παρουσιάζει μερικές από τις πιο ισχυρές στιγμές του συγκροτήματος, όπως τα “Self Sacrifice” και “In my blood”, όπου η αγριότητα του Briton Bond βρίσκεται στο απόγειό της. Τα τραγούδια αυτά, με τις δυνατές εκρήξεις και τις απότομες αλλαγές ρυθμού, ξεχωρίζουν και καταφέρνουν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του ακροατή. Αλλά, όπως συμβαίνει συχνά με τους Wage War, οι κορυφαίες αυτές στιγμές είναι απομονωμένες. Το άλμπουμ συνολικά υποφέρει από μια διαρκή αντίθεση στον ήχο, με κομμάτια όπως το “Magnetic” να διαχωρίζονται από πιο σκοτεινά και πυκνά κομμάτια, δημιουργώντας μια ανισορροπία στην ακρόαση. Αυτό το στιλιστικό χάος μπορεί να είναι ελκυστικό για μερικούς, αλλά επίσης προκαλεί αίσθηση ασυνέχειας.

Παρά τις αδυναμίες του, το “Stigma” είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους Wage War. Είναι σαφώς μια αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα έργα τους, όπως το “Pressure” και το “Manic”, τα οποία υπέφεραν από έλλειψη συνοχής. Στο “Stigma”, το συγκρότημα φαίνεται να έχει βρει τον δικό του ήχο, ακόμα και αν αυτός εξακολουθεί να είναι υπό ανάπτυξη.

Το “Stigma” μπορεί να μην είναι το άλμπουμ που θα αλλάξει τον κόσμο του metalcore, αλλά είναι μια εντυπωσιακή και σίγουρα ενδιαφέρουσα προσθήκη στη δισκογραφία των Wage War. Ανεξάρτητα από τα αδύναμα σημεία του, το “Stigma” δείχνει ότι οι Wage War είναι έτοιμοι να εξελιχθούν και να ανακαλύψουν νέες πτυχές της μουσικής τους ταυτότητας.

Website: https://wagewarband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/wagewar
Instagram: https://www.instagram.com/wagewar

111

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 37 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.