VOID INN: “End This Game”

ALBUM

Είδος: Alternative/Heavy Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς το όνομα Void Inn να μη λέει κάτι, τα μουσικά πεπραγμένα όμως της μπάντας δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα από το ευρύ μεταλλικό κοινό. Μεγαλωμένοι μουσικά στο Los Angeles, πολλά και ενδιαφέροντα shows σε μεγάλα clubs της Αμερικανικής μεγαλούπολης, συμμετοχές σε μεγάλα festivals, προβολή της μουσικής τους σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Dave Ellefson μπασίστας των Megadeth, κατάφεραν να παγιώσουν τη θέση των Σέρβων metallers στο χώρο της σκληρής μουσικής. Από την άλλη, όλη αυτή η δραστηριότητα δεν τους επέτρεψε τη συχνή δισκογραφική παρουσία αφού το ‘’End This Game” αποτελεί μόλις το δεύτερο πόνημα του group.

Καταρχήν, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η alternative και grunge σκηνή της Αμερικής είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Άλλωστε μπάντες όπως οι Alice In Chains, Nirvana, Soundgarden και Audioslave πιο πρόσφατα, αποδεικνύουν περίτρανα το μέγεθος της επιρροής στη σημερινή alternative σκηνή και όχι μόνο. Αποδεχόμενοι αυτό και συνάμα το γεγονός ότι τα δύο ιδρυτικά μέλη της μπάντας σπούδασαν στο Μουσικό Ινστιτούτο του Hollywood, αμέσως αντιλαμβανόμαστε γιατί αυτή η ‘’επιμονή” των Void Inn στον alternative ήχο. Όχι ότι δεν τους ταιριάζει βέβαια, αλλά όταν μεγαλώνεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι αυτονόητο ότι θα επηρεαστείς.

Αν θέλαμε να προσδιορίσουμε τον ήχο του ‘’End This Game”, σίγουρα δεν θα περιοριζόμαστε στις επιρροές. Το album, έχει σαφείς εκφάνσεις της grunge σκηνής, κινείται στα όρια του alternative και του heavy metal και παρουσιάζει και ένα έντονο μοντέρνο στοιχείο στον ήχο του. Αν με ρωτάτε αν αυτό αρέσει, μπορώ να σας πω μόνο ότι οι Σέρβοι έχουν κάνει τρομερή δουλειά μουσικά, οι συνθέσεις είναι ταμάμ για αυτό που παίζουν ενώ παίρνουν άριστα ερμηνευτικά καθώς η Jelena Vujanovic μάλλον δίνει ρέστα στα φωνητικά. Θεωρώ ότι τέτοια γρεζάτη και όμορφα αλήτικη φωνή, δύσκολα βρίσκεις ακόμα και σε μεγάλους performers της σκληρής μουσικής.

Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι του δίσκου δε, η μπάντα στέκεται αποκλειστικά στο μοντέρνο alternative δυνατό χαρτί της αλλά με τα εξαιρετικής ποιότητας και γεμάτα ‘80-ίλα solos της, αγγίζει και κάτι από το old school heavy metal όπως μας συστήθηκε στη χρυσή δεκαετία του. Νομίζω, από τις μεγάλες διαφορές με τα σημερινά alternative groups που δε συνηθίζουν να σολάρουν τόσο σαγηνευτικά.

Κάποιοι, ίσως ξενίσουν με το γεγονός ότι περιέχει μόνο 6 κομμάτια. Ίσως ακούσετε γκρίνιες του τύπου ‘’δεν έχουν ιδέες” ή ‘’κοιτάνε μόνο να βγάλουν δίσκο, για να τα κονομήσουν, χωρίς να τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα”. Μα καλά, ακούτε τι λέτε;; Ποιος είπε και πότε, ότι ένας δίσκος πρέπει να έχει 10, 12 ή και 15 κομμάτια για να είναι καλός, γεμάτος ή να σας ικανοποιεί; Δηλαδή, δε γουστάρετε ένα album των 6 αλλά δυνατών τραγουδιών και θέλετε ένα με 2-3 δυνατά και τα υπόλοιπα να είναι fillers; Συγγνώμη αν σας απογοητεύσω, αλλά το ‘’End This Game” είναι πιο γεμάτο ακόμη και από πολλά albums των 10, 12 και 15 κομματιών. Εγώ μάλιστα, δε θα μπορούσα να διαλέξω ποιο ή ποια από τα 6 κυριαρχούν στο δίσκο. Νομίζω ότι και τα 6 είναι τόσο ποιοτικά, που δε τα ξεχωρίζεις. Ποιο να πάρεις και ποιο να αφήσεις, το ομώνυμο, το ‘’Show Me What You Got”, το ‘’Stay Young”, το ‘’Just Another Day”, το ‘’Dead Of Night” ή το ‘’Hello Misery”;

Το ‘’End This Game”, δείχνει ότι ο ντόρος γύρω από το όνομα των Void Inn δεν είναι μία φούσκα. Οι Σέρβοι, δικαιολογούν απόλυτα όλα όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα με το δεύτερο δίσκο τους και η alternative/heavy σκηνή προσθέτει μία καλοκουρδισμένη μηχανή στη συλλογή της. Η Jelena, εκπέμπει όλο το ροκσταριλίκι των Void Inn με το εύρος της φωνής της και μοιάζει να είναι ο άσσος στο μανίκι της μπάντας για την επιτυχία. Όσοι γουστάρετε alternative, δώστε την απαραίτητη προσοχή και δε θα χάσετε.

Facebook: https://www.facebook.com/VOIDINN/

452

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.