VETERANS: “Fake Quiet and Peace”

ALBUM

Είδος: Thrash metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Αυγούστου 2021

Οι Veterans είναι μια νέα μπάντα που εδρεύει στην εξωτική Σιγκαπούρη, με τα μέλη της μπάντας να είναι από Βουλγαρία, Κολομβία, Μαρόκο, Σκοτία και Η.Π.Α., ένα πραγματικά διεθνές συγκρότημα. Οι Veterans ξεκίνησαν από τον τραγουδιστή Kike Valderrama (Headcrusher) και το “Fake Quiet and Peace” είναι ο πρώτος τους δίσκος.

Στο δελτίο τύπου αναφέρουν επιρροές από Chuck Berry μέχρι Bad Religion και από High on Fire μέχρι Carcass. Η αλήθεια όμως είναι ότι εγώ άκουσα μια μοντέρνα thrash metal μπάντα μεγαλωμένη από τους ήχους του Bay Area, η οποία μου θύμισε συχνά Testament αλλά και Metallica, σε συνθέσεις που είχαν πιο σύγχρονο στυλ. Ο ήχος είναι πολύ καλός, με όλα τα όργανα να ακούγονται πεντακάθαρα. Άλλωστε η μίξη έχει γίνει από τον Jesse Gander (3 Inches of Blood, Subhumans, Anciients) και το mastering από τον βραβευμένο με Grammy Alan Douches (Mastodon, Dillinger Escape Plan, Kvelertak). Τα παιδιά από την αρχή δείχνουν ότι ξέρουν να «βαράνε», ενώ υπάρχουν καλά riffs και ωραίες εναλλαγές στους ρυθμούς των κομματιών. Η σύνθεση που θα σε «ξετινάξει» δεν υπάρχει, αλλά και τα 8 τραγούδια του “Fake Quiet and Peace” είναι σε καλό επίπεδο και εύκολα ξαναπατάς το play.

Το “Fake Quiet and Peace” είναι αρκετά «τίμιο δισκάκι», θα αρέσει στους οπαδούς του thrash, που όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα ακούσουν κάτι καινούριο. Πάντως τον αντικειμενικό σκοπό του τον πετυχαίνει: headbanging σε κάθε νότα.

Facebook: https://www.facebook.com/veteranssg

943

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.