VENOMOUS CONCEPT: “Politics Vs The Erection”

ALBUM

Είδος: Hardcore Punk
Εταιρεία: Season of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2020

Όταν “παράγοντες” του ακραίου metal ήχου, αποφασίζουν να παίξουν hardcore punk, ποιο περιμένετε να είναι το αποτέλεσμα;
Σκεπτόμενο, αντισυμβατικό, θυμωμένο, ξεβρακωτικό;
Έτσι ακριβώς είναι και το “Politics vs the Erection”. To μυστικό κρύβεται στους συντελεστές, που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, το οποίο αποτελείται από γρήγορα, δυνατά κομμάτια.

Στα φωνητικά βρίσκεται ο Kevin Sharp των Brutal Truth, που μαζί με τον μπασίστα των Napalm Death, Shane Embury είχαν κάποτε την ιδέα δημιουργίας των Venomous Concept. Αρκεί να σημειωθεί πως on & off μέλος της μπάντας είναι το μοναδικός Buzz Osbourne, και πως τις τάξεις τους έχει υπηρετήσει ο ήρωας του crossover thrash στερεώματος, Dan Lilker (Nuclear Assault). To “Politics vs the Erection” είναι το τέταρτο τους ολοκληρωμένο πόνημα και ο βασικός τους στόχος είναι ένας φόρος τιμής στους Poison Idea αρχικά, και στους Black Flag και άλλους ηγέτες του hc/punk στη συνέχεια.

Συνοδοιπόροι τους τώρα, είναι ο drummer Danny Herrera (Napalm Death) και ο κιθαρίστας Johnny Cooke (Corrupt Moral Altar) και από το εξώφυλλο του τέταρτου album των Venomous Concept μπορεί να καταλάβει κανείς, πως ακολουθεί χιουμοριστικός σχολιασμός των κακώς κειμένων της κοινωνικο-πολιτικής ζωής του κόσμου τούτου. 13 έντονα, αλλά μελωδικά hardcore punk τραγούδια, που υπερβαίνουν τα 30 λεπτά, με σκληρά φωνητικά, αλλά όχι τόσο ώστε να μπαίνουν βαθιά στα χωράφια του grindcore.

Η παραγωγή είναι αντάξια του κύρους των μελών της μπάντας και ιδανική για το είδος μουσικής που πρεσβεύει, με αποτέλεσμα το “Politics Vs The Erection” να είναι μια από τις must κυκλοφορίες για τους οπαδούς του είδους για το 2020.

Ίσως αργήσουμε να βρεθούμε σε ένα δυνατό circle pit, αλλα ως τότε μπορούμε να ακούμε ποιοτικές hardcore punk δουλειές, σαν αυτή των Venomous Concept και να τρέχουμε για προπόνηση γύρω από το τραπέζι της κουζίνας.

Υ.Γ. Όσοι γουστάρετε αδυσώπητο τούπα-τούπα, τσεκάρετε τους Corrupt Moral Altar του κιθαρίστα τους, Johnny Cooke.

Facebook: https://www.facebook.com/OfficialVenomousConcept/
Instagram: https://www.instagram.com/venomousconceptofficial/
Twitter: https://twitter.com/officialvcpunx
Bandcamp: https://venomousconcept.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4tR5IWEPVvHGz7EQMNqz6w

1308
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.