VENOM: ‘’Sons Of Satan”

COMPILATION

Είδος: MWOBHM/Black/Speed metal
Δισκογραφική: BMG
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2020

Οι Venom, είναι μία μπάντα που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο παγκόσμιο metal γίγνεσθαι. Είναι η μπάντα, που διαμόρφωσε τον ακραίο ήχο όπως τον γνωρίζουμε έως και σήμερα. Είναι η ‘’μαύρη” δύναμη, που ενέπνευσε χιλιάδες άλλα group να ασχοληθούν με τα πιο ακραία είδη του heavy metal όπως το thrash, το death, το black. Εδώ που τα λέμε, είναι μία κατηγορία μόνοι τους καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει στο ελάχιστο τα πεπραγμένα των Άγγλων θρύλων.

Αποδεχόμενοι όλα τα παραπάνω, οιαδήποτε κίνηση έχει να κάνει με τους Venom αποκτά αυτόματα ιδιαίτερη αξία. Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, η μπάντα αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια ξεχωριστή συλλογή από τα early demos της περιόδου 1979-1983 που φαίνεται να ακολουθεί τη περσινή κυκλοφορία του boxset ‘’In Nomine Satanas”. Πρόκειται για πρώιμες ηχογραφήσεις που είχε πραγματοποιήσει το group στο στούντιο, κάτι από πρόβες των κομματιών ουσιαστικά, όπου μπορούμε να ακούσουμε και τον πρώτο τραγουδιστή τους ονόματι Clive ‘’Jesus Christ” Archer. Μόνο και μόνο από αυτό το τελευταίο, καταλαβαίνει κανείς ότι η συγκεκριμένη κυκλοφορία φαντάζει ως όνειρο για τους die hard οπαδούς του τρίο από το Newcastle όπως και για τους συλλέκτες τέτοιων ιδιαίτερων κυκλοφοριών.

Ξεκινώντας την ακρόαση του δίσκου, αντιλαμβάνεσαι αμέσως (και μάλλον με έκπληξη) ότι η παραγωγή δεν πέτυχε και πολλά για μία τέτοια κυκλοφορία. Και αυτό γιατί ενώ περιμένεις εναγωνίως να ακούσεις τον Clive ‘’Jesus Christ” Archer για πρώτη φορά, μάλλον θα αγανακτήσεις στο τέλος αφού μετά βίας ακούγονται και τα όργανα. Αυτό που σίγουρα ακούς στα 5 πρώτα τραγούδια του album, είναι ένας θόρυβος που δε σου δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθείς στο υλικό με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κρίνεις επάξια τις ερμηνείες και κατ’ επέκταση να μη μπορείς να ακούσεις την αρχική φωνή των Venom.

Αφού καταφέρεις να επιβιώσεις από αυτόν τον ηχητικό συφερτό, έρχεται η στιγμή να αντιληφθείς δια της αίσθησης της ακοής γιατί οι Venom είναι μία κατηγορία μόνοι τους. Και πόσο μάλλον, όταν αυτό το αντιλαμβάνεσαι εν ώρα πρόβας και όχι μετά από μίξη, mastering. Το τρίο από το Newcastle, ακόμη και στις πρόβες ήταν οδοστρωτήρας, βγάζοντας απίστευτη ενέργεια και αποδίδοντας τα κομμάτια στη τσίτα όπως τους έπρεπε. Για περίπου 50 και κάτι λεπτά, νοιώθεις αυτή την ωμή δύναμη της μπάντας και κατανοείς πλέον ότι όσα λέγονται δεν είναι φούμαρα. Υπάρχουν οι Venom, και μετά όλοι οι άλλοι στον ακραίο ήχο.

Εάν θα μπορούσα να κατατάξω κάπου αυτή τη κυκλοφορία, θα πήγαινα σε πιο συγκεκριμένα πράγματα και όχι σε γενικότητες. Το ‘’Sons Of Satan”, είναι σίγουρο ότι δεν απευθύνεται στο ευρύ μεταλλικό κοινό αλλά σε μία κάστα οπαδών που ακολουθούν κατά πόδας το group, που ζουν και αναπνέουν με τη μουσική τους. Απευθύνεται σε οπαδούς, που γουστάρουν να συλλέγουν ιδιαίτερες κυκλοφορίες ή ακόμη και να δημιουργούν τη δική τους δισκοθήκη με τη δισκογραφία της κάθε metal μπάντας γιατί πραγματικά είναι κάτι που τους δίνει ευχαρίστηση, που τους γεμίζει ηθικά και ψυχικά. Ένας οποιοσδήποτε άλλος μεταλλάς, ίσως δεν κατανοήσει το μέγεθος αυτής της κυκλοφορίας. Εγώ τουλάχιστον, δε θα το σύστηνα στον οποιοδήποτε λάτρη της metal μουσικής.

Έχοντας αφουγκραστεί όλα τα παραπάνω, θεωρώ ότι το ‘’Sons Of Satan” μπορεί να είναι μία ιδιαίτερη κυκλοφορία, δεν απευθύνεται όμως σε όλο το μεταλλικό κοινό. Είναι σίγουρα ιδανικό για συλλέκτες και die hard οπαδούς, ενώ οι υπόλοιποι μάλλον δεν θα αναγνωρίσουν την αίγλη που κρύβει μέσα του. Άλλωστε οι Venom, δεν είναι ηχητικά ‘’εύπεπτοι” από όλους.

Facebook: https://www.facebook.com/officialvenomband/

594

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.