ΒΕΗΕΜΟΤΗ: “In Absentia Dei”

LIVE ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρία: Nuclear Blast
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Δεκεμβρίου 2021

O σοφός λαός λέει “όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια”.
Έτσι, εν απουσία Θεού όπως λένε στο τίτλο του νέου τους live album, οι Behemoth πήραν τα πολωνικά βουνά και ανακάλυψαν μια αρχαία εγκαταλειμμένη εκκλησία. Δεν ξέρω πως και από ποιον ή αν πήραν άδεια για να στήσουν αυτό το οξύμωρο σχήμα, αλλά αν κάποια κυκλοφορία τους περιέχει μήνυμα, αυτή είναι το “In Absentia Dei”.

Εν μέσω πανδημίας, το Σεπτέμβριο του 2020 όταν ακόμα και η κουτσή Μαρία είχε αρχίσει τα live streams, οι Πολωνοί black superstars έστησαν μια μεγάλη παραγωγή στα γκρεμίδια του Καθολικισμού.
Έστησαν σκηνικό και κάμερες, όργανα-ενισχυτές-κονσόλες, βάφτηκαν και έπαιξαν μπροστά στους φακούς ένα live γροθιά στο θρησκευτικό κατεστημένο. Τώρα, με τίτλο “In Absentia Dei”, κυκλοφορεί σε DVD και CD με μια setlist που καλύπτει όλη τους την καριέρα.

Ο ήχος είναι σαν να έχουν γράψει ένας-ένας στο studio και μόνο η ερμηνεία του Nergal θυμίζει πως όλα γίνονται ζωντανά. ΟΚ, ένας ορκισμένος οπαδός τους βέβαια, θα ανακαλύψει πολλές διαφορές στο παίξιμο σε σχέση με τα στουντιακά, αλλά από θέμα feeling κάτι λείπει. Γιατί δυστυχώς, εκτός από την απουσία του Θεού, έχουμε να κάνουμε και με εκείνη του κοινού.
Παρ’ όλα αυτά, οι Behemoth μας προσφέρουν μια εξαιρετική κυκλοφορία που μπορεί να πάρει τη θέση κάποιου best of, αφού ηχητικά θα έχει μεγαλύτερη συνοχή και συναισθηματική αξία.
Μάλιστα, στην αρχή του “Conquer all” ο Nergal εμβολίζει με το λόγο του, κάθε λογής θρησκεία που υπάρχει στον κόσμο (για να μην κατηγορηθεί για αντιχριστιανός απλά), αφού η όποια ύπαρξη θρησκείας είναι αντίθετη με εκείνον. Οπότε η θέση του ξεκαθαρίζετε και μένει ηχογραφημένη για πάντα.

Αν λοιπόν είσαι φανατικός οπαδός τους, δεν νοείται να μην το έχεις στο ράφι σου, αν δεν είσαι, είναι ίσως μια πολύ καλή αρχή για να μπεις στο νόημα της μουσικής τους.
Μπορεί να μην είναι ένα πατροπαράδοτο live album, αλλά είναι σίγουρα μια δυνατή ζωντανή ερμηνεία του υλικού τους στην έδρα του μεγάλου τους εχθρού.

Official Site: https://www.behemoth.pl/
Facebook:  https://www.facebook.com/behemoth
Instagram: https://www.instagram.com/behemothofficial/
Twitter: https://twitter.com/behemothband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1MK0sGeyTNkbefYGj673e9

1323

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.