VASS/KATSIONIS: Επιστρέφουν με το δεύτερο full length τους

Το progressive metal project των Vass/Katsionis ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δεύτερου full length του.

Τίτλος του album είναι “Cynical Silence”, αποτελείται από 9 συνθέσεις κι αναμένεται στις 7 Απριλίου μέσω της Symmetric Records σε Digital και CD Digipak formats, με τη διαδικασία του pre-order να ξεκινά στις 3 Μαρτίου.

Η νέα αυτή δουλειά ηχογραφήθηκε στα Sound Symmetry Studio, με την παραγωγή και τη μίξη να αναλαμβάνει ο ίδιος ο Bob Katsionis, ενώ το mastering έγινε από τον Nasos Nomikos στα VU Productions.

Για την δημιουργία του εξωφύλλου, οι Vass/Katsionis χρησιμοποίησαν την πρόσφατη τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσω της εξής διαδικασίας: Στην αρχή τροφοδότησαν το OpenGPT chatbot με ολόκληρο το στιχουργικό περιεχόμενο του δίσκου και του ζήτησαν να δημιουργήσει ένα prompt (ακολουθία λέξεων που περιγράφουν μια εικόνα σε ενα άλλο A.I software). Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αυτό το prompt στο Midjourney (ένα πρόγραμμα δημιουργίας εικόνων που μετράει πάνω από 3 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα) και το αποτέλεσμα ήταν μια εικόνα που κατά τους δημιουργούς του δίσκου ταιριάζει και αντικατοπτρίζει στο 100% τόσο το στιχουργικό όσο και το μουσικό περιεχόμενό του.

Δείτε παρακάτω το εξώφυλλο και την tracklist του “Cynical Silence”:

  1. The End Of Innocence
  2. Restless Seeker
  3. Cynical Silence
  4. Vengeance Is Mine
  5. Radical Realist
  6. A Day Without Loss (for Nora)
  7. Invisible Thread
  8. Answers
  9. My Island Is Home

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085379689804

483