VADER: “Solitude in Madness”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Μαΐου 2020

Αν η ερώτηση για το εκατομμύριο ήταν “Ποια μπάντα σου έρχεται στο μυαλό όταν σου λένε για πολωνικό metal;”, η απάντηση θα ήταν μία και μοναδική. VADER!

Έχοντας ντεμπουτάρει με το “The Ultimate Incantation” το 1992, γρήγορα μπήκαν στο club των μεγάλων της death metal σχολής και πλέον έχουν περάσει στη σφαίρα του κλασικού. Έχοντας πάρει σκυτάλη από το μεγαθήριο της αμερικανικής σκληρής κουλτούρας, τους Death (χωρίς να αποκλείουν την ευρύτερη σημασία της Florida), με το DNA τους να έχει γραμμένο και το όνομα των Sodom πάνω του, είναι η επιτομή της τιμιότητας αφού γνωρίζεις πως κάθε τους κυκλοφορία θα είναι μια αξιοπρόσεκτη άποψη πατροπαράδοτου τούπα-τούπα.

Έφτασαν φέτος στο 12ο τους full length album, το οποίο όπως και το προηγούμενο του, έρχεται λίγο πιο κοντά στο τευτονικό thrash metal, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο μελωδικό, το ήδη αξιοπρόσεκτο death metal στιλ τους.

To “Solitude in Madness” είναι αυτό που νομίζεις. Ένα καλοπαιγμένο album, αγνού και θανατηφόρου death metal, που ανοίγει τα φτερά του για να καλύψει και όσους έχουν μείνει ακάλυπτοι. Η ροή του μουσικού ποταμού δεν εκτρέπεται στην ακρόαση του δωδέκατου πονήματος των Πολωνών Vader, αλλά το νερό είναι όσο γάργαρο ήταν, όταν πρωτοκύλησε μεταξύ των όχθων του.

Παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, εξώφυλλο αντιπροσωπευτικότατο του περιεχομένου, που κάνει τον αγοραστή να μην αμφιβάλει για το τι θα ακούσει όταν φτάσει σπίτι του, riffs που κουβαλάνε τη 40χρονη πορεία του ιδιώματος και πιασάρικα ρεφρέν που σε παρασύρουν στο να τραγουδήσεις. Τα φωνητικά του Wiwcarek είναι απολύτως κατανοητά (το σημειώνω γιατί δεν ήταν πάντοτε) και σε κάποιες στιγμές, όπως το “And Satan Wept”, οι Vader καλύπτουν ένα μέρος από εκείνο που χάσαμε με την σύνταξη των Slayer.

Οι Vader κυκλοφορούν έναν ακόμη δίσκο που επιβεβαιώνει την κυριαρχία τους στην πρώτη ζώνη του Death metal, ακριβώς μετά τα θηρία, σαν τους Morbid Angel και Obituary. To “Solitude in Madness” θυμίζει σε εμάς τους παλιούς (φανατικούς και μη), τον λόγοπου αγαπήσαμε το death metal, ενώ παράλληλα είναι καλή αρχή για κάποιον νεότερο να ξεκινήσει να ψάχνει το παρελθόν, αφού λατρέψει το πιο πρόσφατο έργο των Πολωνών επιβητόρων.
Πως θα κρατάμε αποστάσεις στα circle pits, Κύριε Τσιόδρα;

Official Site: http://www.vader.pl/
Facebook: https://www.facebook.com/vader/
Twitter: https://twitter.com/vaderband
Instagram: https://twitter.com/vaderband
Bandcamp: https://vader-band.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2s5DSt9VBNzAn2TbtDHzFZ

408

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.