UNTO OTHERS: “Never, Neverland”

ALBUM

Είδος: Gothic Metal/Rock
Εταιρεία: Century Media Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Σεπτεμβρίου 2024

Με το “Never, Neverland”, οι Unto Others κάνουν ένα τολμηρό βήμα προς το άγνωστο, αφήνοντας πίσω τους την ασφάλεια του underground και ανοίγοντας τα φτερά τους προς έναν ευρύτερο μουσικό ορίζοντα. Αυτό το άλμπουμ δεν είναι απλά μια συλλογή από τραγούδια, αλλά ένα ηχητικό ταξίδι που ξετυλίγει την ιστορία μιας μπάντας που ωριμάζει, εξελίσσεται και αναζητά την ταυτότητά της.

Από την πρώτη νότα του “Butterfly”, γίνεται σαφές ότι οι Unto Others δεν φοβούνται να πειραματιστούν. Τα γνώριμα gothic και heavy metal στοιχεία είναι ακόμα εκεί, αλλά πλαισιώνονται από μια νέα αίσθηση μελωδίας και ατμόσφαιρας. Η φωνή του Gabe Franco, πάντα εκφραστική και γεμάτη συναίσθημα, αγγίζει νέα ύψη, περνώντας από την απόγνωση στην ελπίδα, από την οργή στην τρυφερότητα. Το “Never, Neverland” είναι ένας δίσκος αντιθέσεων. Από τη μία, έχουμε την ωμή ενέργεια του “Suicide Today” και την μελαγχολική ομορφιά του “Cold World”. Από την άλλη, η επική μεγαλοπρέπεια του “Angel of the Night” και η κινηματογραφική ατμόσφαιρα του ομώνυμου κομματιού. Κάθε τραγούδι είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο σε αυτή την ηχητική ιστορία, που σε κρατάει καθηλωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Η παραγωγή του Tom Dalgety είναι άψογη, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια του ήχου, από τα βαριά riffs μέχρι τις πιο απαλές μελωδίες. Κάθε όργανο έχει τον χώρο του να αναπνεύσει, δημιουργώντας ένα ηχητικό τοπίο που είναι ταυτόχρονα πλούσιο και ισορροπημένο.

Φυσικά, η μετάβαση αυτή μπορεί να ξενίσει κάποιους. Το “Never, Neverland” δεν είναι ένας δίσκος για headbanging, αλλά για να τον ακούσεις με προσοχή, να τον αφήσεις να σε παρασύρει στον κόσμο του. Είναι μια πιο ώριμη και στοχαστική δουλειά, που απαιτεί χρόνο και αφοσίωση για να την εκτιμήσεις πλήρως. Αλλά για όσους είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τους Unto Others σε αυτό το νέο ταξίδι, το “Never, Neverland” προσφέρει μια ανταμοιβή που αξίζει τον κόπο. Είναι ένας δίσκος που σε κάνει να νιώθεις, να σκέφτεσαι, να ονειρεύεσαι. Είναι ένας δίσκος που θα σε συντροφεύσει για πολύ καιρό, αποκαλύπτοντας νέες πτυχές του εαυτού του με κάθε ακρόαση.

Facebook: https://www.facebook.com/untootherspdx
Instagram: https://www.instagram.com/untootherspdx/

14
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 54 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*