UNDER THE SUN: “The Bell of Doom”

ALBUM

Είδος: Doom/Stoner Metal
Δισκογραφική: Sound Effect Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Μαρτίου 2024

Το Vol.1 EP που προηγήθηκε άφησε θετικές εντυπώσεις και τους έβαλε στο εγχώριο μουσικό χάρτη. Η προ ολίγων μηνών support εμφάνιση στους Unida, τους έδωσε την απαραίτητη live πιστοποίηση και το μόνο που ήθελαν για να ολοκληρωθούν ήταν ένας ολοκληρωμένος δίσκος, στην ακρόαση του οποίου θα αποκτούσαν την δισκογραφική επιβεβαίωση ότι οι Αθηναίοι είναι το νέο ανερχόμενο act.

Αυτή λοιπόν η επιβεβαίωση προς την αποδοχή και καταξίωση ήρθε μέσα από το “The Bell of Doom” που ηχεί τόσο φρέσκο και δροσερό, σαν να ανοίγεις ένα πεπαλαιωμένο βαρέλι μπίρας, σε κράκουλη θερμοκρασία χώνοντας την μουτσούνα σου κάτω από την κάνουλα για να πιεις.

Εδώ δεν ισχύει το «μην την πιείτε.. λουστείτε.. αλλά ακροαστείτε..!!».

For Doom The Bells Tolls, για το Αθηναϊκό κουιντέτο και όχι μόνο θα προσθέσω, καθώς αυτά τα μουσάτα τσαχπινογαργαλιάρικα αγόρια μπορεί να φαίνονται σκληροί καριόληδες, που είναι, όμως μετατρέπονται σε χαλαρούς groov-αλους με τη μουσική τους γίνεται όταν το επιθυμούν πιο “μαλακή” και από την καρδιά του μαρουλιού.

Η εν λόγω κομπανία είναι υποτελείς στην riff-οπολιτεία του μεγάλου μουστάκια, υψώνοντας αρκετά “high” την σημαία με το σύμβολο του hand of doom, και αντί για χρήματα, ξεπληρώνουν το χρέος τους με μουσικές που εκτείνονται από το φάσμα του Stoner, του Metal, του Doom και του Sludge με τέτοιο τρόπο που τα 38 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος, βιώνονται σαν ένας ευχάριστος ηχητικός γολγοθάς.

Ο λόγος είναι απλός, δεν μένουν στα κεκτημένα και στην τετριμμένη διαδρομή, παρά προσθέτουν πινελιές αλά Bob Ross, όχι με δεντράκια παρά με δενδρύλλια, προσθέτοντας στοιχεία που αφήνουν Punk, Fuzz, Southern και ψυχεδελικές αποφύσεις.

Οι Under the Sun, όνομα και πράγμα, δεν θέλουν να μπουν σε καλούπια και στεγανά, και είναι πρόθυμοι να καθίσουν οκλαδόν κάτω από τον καυτό ήλιο ενδεικτικά αναφέροντας, με τους Monster Magnet, Clutch, Solitude Aeturnus, και λοιπούς ομοϊδεάτες ακολουθώντας το left hand path, ανταλλάσσοντας απόψεις, μουσικές και χορτοφαγικά εδέσματα.

Πάτα play, μπες στο κύκλο των μουσικών και άφησε σημείωμα απέξω “μην μου τον κύκλο τάραττε”…

Facebook: https://www.facebook.com/UnderTheSunBand
Bandcamp: https://underthesunofficial.bandcamp.com/album/the-bell-of-doom

112

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 294 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...