TWILIGHT FORCE: “At the Heart of Wintervale”

Είδος: Symphonic power metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Ιανουαρίου 2023

Μπάντες σαν τους Twilight Force, οφείλεις να τις παραδέχεσαι, είτε σου αρέσει το είδος, είτε όχι. Διότι μέσα σε έναν αχανή βάλτο power μετριότητας, καταφέρνουν να κρατούν αναμμένη τη φωτιά ενός genre που την εποχή που μεσουρανούσε έχει χαρίσει πάμπολλους κλασσικούς δίσκους.

Η προσθήκη δε, του χαρισματικού Alessandro Conti (Trick or Treat, ex-Luca Turilli’s Rhapsody) πίσω από το μικρόφωνο, έχει δώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλο boost στο σχήμα, το οποίο πιστό στη μεγάλη των Helloween σχολή και με επιρροές από σχήματα όπως Edguy, Rhapsody, Gamma Ray και λοιπούς πρεσβευτές της σκηνής, παραδίδει μία ομολογουμένως πάρα πολύ καλή δουλειά, η οποία μάλλον είναι και η καλύτερή τους.

Το “At the Heart of Wintervale” είναι ένα γλυκά αναμενόμενο album και συνάμα μία φαντασμαγορική και περιπετειώδης κυκλοφορία, γεμάτη χορωδιακά singalongs, πληκτράτα περάσματα και «τι-ωραία-που-περνάμε-στο-στρουμφοχωριό-ας-σφάξουμε-και-κανένα-δράκο» ατμόσφαιρα, η οποία χαρίζει μία απόλυτα feel good επίγευση.

Η συνταγή δοκιμασμένη: uptempo κομμάτια, δικασίλες, νότες παντού (του symphonic το πανηγύρι), πομπώδης χαρακτήρας, καλογυαλισμένη παραγωγή, τετράλεπτες διάρκειες και δύο δεκάλεπτες συνθέσεις για να ενισχυθεί η επική διάθεση, ώστε να μπεις στον πειρασμό να ξαναδείς το Lord of the Rings ή να παίξεις κάποιο fantasy game.

Είναι cheesy οι Twilight Force; Σαφέστατα! Αποτελούν όμως την πιο τίμια εκδοχή του σύγχρονου (χαρωπού) συμφωνικού power κι έχοντας στη φαρέτρα τους όμορφα και δουλεμένα τραγούδια, αδιαφορούν για το αν θα συγκινήσουν το «ψαγμένο» κοινό ή το αν θα αποτελέσουν guilty pleasure για τους ελιτιστές του είδους. Περνούν καλά κι αυτό βγαίνει (και) στον νέο δίσκο τους, με το “At the Heart of Wintervale” να ανεβάζει τον προσωπικό πήχη της μπάντας.

https://www.facebook.com/twilightforce

288

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.