TURNSTILE : “Glow On”

ALBUM

Είδος: Post hardcore
Εταιρία: Roadrunner Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2021

Είχα να ακούσω κάτι τόσο γαμάτο, από τότε που μπήκαν στη ζωή μας οι Helmet. Μπέσα!
Συμπληρώνοντας μια δεκαετία πορείας, οι Turnstile από την μπαρουτοκαπνισμένη Βαλτιμόρη, έρχονται να μας τσακίσουν το υπόλοιπο της χρονιάς. Εμπνευσμένοι από την πλούσια σε hardcore punk θησαυρούς, περιοχή που διαμένουν, φτάνουν στον τέταρτο δίσκο τους να δημιουργούν κάτι αξιοπρόσεκτο, αξιομνημόνευτο και μοναδικό.

Χωρίς να κάνουν πέρα το ξυλοφορτωματικό hc/punk, αποφασίζουν να παίξουν progressive μπαλίτσα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους οπαδούς των Deftones και δεν διστάζουν να αφήσουν το συναίσθημα να αναλάβει (“Alien Love Connection”). Δεν μπορώ να το περιγράψω με περισσότερες λέξεις, ρε παιδιά, αλλά σήμερα το πρωί ακούγοντας το κομμάτι “Holiday” στο δρόμο για τη δουλειά παραλίγο να πηδήξω από το τρένο και να δαγκώσω της ράγες.

Η μουσική τους εξέλιξη: αλματώδης! Η παραγωγή θρυμματίζει μηνίσκους! Η φωνή του Brendan Yates είναι σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και κομμάτια σαν το “Holiday” είναι σταθμός μεταξύ αλητείας και προοδευτισμού. Όσες ακροάσεις και αν αφιερώσεις στο “Glow On”, πάντα βρίσκεις κάτι καινούργιο που θα σε κάνει να αναφωνήσεις WHAT THE FUCK! Τι να πούμε για τη συνολική γκρούβα του δίσκου; Τι να πούμε για τις κιθάρες και τα εξωγήινα εφφέ; Τι να πούμε για τα υποδειγματικά breakdowns;

Ρε δε γ@μιέστε! Δεν θα χάσω άλλο χρόνο να εξηγώ τα απλά. Αν είσαι κουφός, χάνεις μια μοναδική ευκαιρία και θλίβομαι για σένα! Αν όχι, δεν έχεις δικαιολογία, φίλε μου, να μην κάτσεις να ακούσεις προσεκτικά αυτόν τον δίσκο. Ένας δίσκος που άξια και χωρίς υπερβολή, μπαίνει δίπλα στο αξεπέραστο “The Shape of Punk To Come” των Refused.
Πάω να ακούσω ξανά το album και όποιος κατάλαβε! Δεν φταίω εγώ, αν δεν στρίβει ο εγκέφαλός σας!

Official Site: https://www.turnstilehardcore.com/
Facebook: https://www.facebook.com/turnstilehc
Twitter: https://twitter.com/turnstilehc
Bandcamp: https://turnstilehc.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2qnpHrOzdmOo1S4ox3j17x

1136
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.