THUNDERMAKER: “The Road”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Sliptrick Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Σεπτεμβρίου 2021

Φθινοπωρινή φθινοπωρινή η ολοκαίνουργια κυκλοφορία των Thundermaker ή κοινώς του ανθρώπου πίσω από το συγκρότημα που ακούει στο όνομα Martin Gummesson (κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα) με μοναδικό του συνοδοιπόρο τον Eddie Juneskär στα τύμπανα.

Οι Thundermaker δραστηριοποιούνται στο Karlshamn της Σουηδίας από το 2013 και φέτος κυκλοφορούν την τρίτη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο “The Road” στον οποίο θα έλεγα πως δεν επικεντρώνονται τόσο στην μουσική όσο στην φιλοσοφική πλευρά της ζωής και των σχέσεων.

Το “The Road” είναι ένα δημιούργημα με δέκα κομμάτια εκ των οποίων το ένα instrumental. Κινείται σε μέτριες ταχύτητες, χωρίς κάποια κιθαριστική έμφαση σε πιασάρικα riff και χωρίς πολύπλοκα και φλύαρα σόλο. Μουσικά πατάει σε σταθερές και μασίφ μπασογραμμές και ο heavy ήχος του κάνει τις συνθέσεις να ακούγονται δυνατά.
Το χαρακτηριστικό του δίσκου αυτού είναι οι χαρισματικές φωνές που ακούγονται στο περιεχόμενό του. Είναι ένα τραγουδιστικό πάρτυ από τους καλεσμένους που πραγματικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Στα “The Road”, “Broken Promises”, “A Twin Flame Journey” και “1111” ακούμε την φωνάρα του Ronny Munroe που ως γνωστόν αποτέλεσε τραγουδιστής των Metal Church ενώ στα “Fire Burns Forever” και “The Runner And The Chaser” ο μεγάλος Tim “Ripper” Owens κάνει τα τζάμια να σπάνια με τις κορώνες του. Στα “Symbiosis” και “Where Sorrow Dwells” ακούγεται η φωνή του Rille Larsson ενώ η εμβληματική φωνή του αείμνηστου L-G Petrov των Entombed A.D. ακούγεται στο κομμάτι “Fake”.

Με συνοπτικές ακροάσεις έχουμε στα χέρια μας μια ευχάριστη δουλειά στην οποία χαιρόμαστε να ακούμε τις φωνάρες που τραγουδούν και να διαβάζουμε τα lyrics που είναι γραμμένα και ραμμένα στις ζωές μας.

Facebook Page: https://www.facebook.com/thundermakerofficial
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCHmhVSWdEBOrNUMj3OK_gLg
Bandcamp Page: https://thundermaker.bandcamp.com/

437

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.