Therion, The Silent Wedding (10/2/2024) Fuzz Live Club

Έπειτα από μία μικρή περίοδο αποχής από τις συναυλίες λόγω ατυχών συμβάντων, χρειαζόμουν ένα δυνατό live έτσι ώστε να αντισταθμίσω τον χαμένο χρόνο.

Για καλή μου τύχη, οι θρύλοι και πρωτεργάτες του Symphonic Metal, Therion, συμπεριέλαβαν για άλλη μια φορά τη χώρα μας για δύο συναυλίες επομένως, με συνοπτικές διαδικασίες, βρέθηκα για άλλο ένα Σάββατο βράδυ στο Fuzz Live Club.

Φτάνοντας λίγο αργότερα από τις 20:00, ο κόσμος είχε φτάσει και η ουρά είχε ήδη κάνει την πρώτη στροφή, γεγονός που δείχνει πως το Fanbase των Therion για άλλη μια φορά ανυπομονούσε να τους απολαύσει.

Η βραδιά μας ξεκίνησε στις 20:30, με τους The Silent Wedding να αναλαμβάνουν να ζεστάνουν το κοινό. Προσωπικά, παρότι έχουν κάνει αρκετά live στην Ελλάδα, τους είδα πρώτη φορά και μπορώ να πω πως ήταν η ιδανική μπάντα για την συγκεκριμένη περίσταση. Δυναμική σκηνική παρουσία, αρμονικές μελωδίες στα πλήκτρα και Epic Metal φωνητικά ήταν τα highlights της μπάντας η οποία έπαιξε κάτι λιγότερο από μία ώρα, διάρκεια ιδανική για opening act, παρουσιάζοντας μας παλιές αλλά και καινούργιες της δημιουργίες.

The Silent Wedding setlist
Time of Darkness
The Sea of Fate
Point of No Return
Catharsis
Stealing the Sun
Caught in the Web
Closer to the End
Loneliness
Song of the Dead

Η πολυπόθητη ώρα έφτασε, το ρολόι έδειχνε σχεδόν 22:00, τα φώτα σβήσανε και άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες νότες του “The Blood of Kingu” με τους Therion να μας δείχνουν από τα πρώτα λεπτά τι έπεται να ακολουθήσει.

Συνεχίζουν με το “Ruler of Tamag”, όπου τα γυναικεία οπερατικά φωνητικά παίρνουν τα ηνία, τα οποία κατά την γνώμη μου ήταν και το Highlight της βραδιάς, με σκοπό να μας μαγέψουν και να μας επιβεβαιώσουν πως οι Therion αποτελούν βαρόμετρο για το Symphonic Metal. Το Setlist, διάρκειας 2+ ωρών, περιέχει πολλές επιτυχίες της μπάντας όπως τα “Ginnungagap”,”Litany of the Fallen”,”The Siren of the Woods” αλλά και τα “Mon amour, Mon ami”, “La Maritza” που περιλαμβάνονται στα covers της.

Η βραδιά μας πλησιάζει προς το τέλος της όμως οι Therion δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αφού κάνουν την καθιερωμένη έξοδο, επανέρχονται στην σκηνή και μας ανατινάζουν με τo “The Rise of Sodom and Gomorrah” και φυσικά με το “To Mega Therion” με το οποίο κλείνει και το Setlist.

Ένα υπέροχο Live έφτασε στο τέλος του, με τους “Therion” για άλλη μία φορά να ξεπερνάνε τις προσδοκίες και να δίνουν το 100% στο ελληνικό κοινό στο οποίο υποσχέθηκαν πως θα επιστρέψουν σύντομα.

Therion setlist
The Blood of Kingu
Ruler of Tamag
Birth of Venus Illegitima
Tuonela
Twilight of the Gods
Mon amour, mon ami (Marie Laforêt cover)
La Maritza (Sylvie Vartan cover)
Leviathan
Asgård
Morning Star
Black Diamonds
Ginnungagap
Litany of the Fallen
The Siren of the Woods
Aeon of Maat
Lemuria
Sitra Ahra
Quetzalcoatl
Eye of Algol
Son of the Staves of Time
Encore:
The Rise of Sodom and Gomorrah
To Mega Therion

photos: Νίκος Φιλιππόπουλος

457

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.