THERION Leviathan II Tour | Opening Acts Serpent Noir και Gentihaa | 15 Ιανουαρίου | Piraeus Club Academy | LouLou Is Present

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

THERION
LEVIATHAN II TOUR

Opening Acts

Serpent Noir

&

Gentihaa

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Piraeus Club Academy | LouLou Is Present
Πειραιώς 105

Οι Serpent Noir και οι Gentihaa θα ανοίξουν τη συναυλία των πρωτοπόρων του συμφωνικού metal, Therion. Ένα άχαστο live στο Piraeus Club Academy | Loulou is Present.

Serpent Noir

Οι Serpent Noir δημιουργήθηκαν το 2006 για να εκφράσουν την σκοτεινή πλευρά της Μαγικής Τέχνης. Με δυνατή δισκογραφική παρουσία στο χώρο του Underground Black Metal και επιλεγμένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2015 και μετά, στιχουργός της μπάντας είναι ο γνωστός συγγραφέας του Απόκρυφου, Thomas Karlsson, που ήταν και στιχουργός των Therion μέχρι το 2010.

Σημειώστε ότι ο ίδιος ο Christofer Johnsson έχει αναφερθεί στους Serpent Noir ως «η πιο Black Metal εκδοχή των παλιών Therion».

-https://www.facebook.com/people/Serpent-Noir/100046971757395/
-https://open.spotify.com/artist/6S09XlRzJIuF3vyO0bGprN
-https://www.youtube.com/channel/UCTPtRzyXW8es8jdtQQKMKWA

Gentihaa

Οι Gentihaa είναι το ελληνικό Progressive Death Metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον Valgran (κιθάρες) το 2018. Heavy κιθαριστικά riffs, brutal φωνητικά και πολυδιάστατοι symphonic / majestic ρυθμοί είναι τα χαρακτηριστικά του ήχου τους.

Το ντεμπούτο άλμπουμ σε παραγωγή του Bob Katsionis (Firewind, Serious Black) και μίξη του Φώτη Μπενάρντο (Septic Flesh), με τίτλο «Reverse Entropy» αφηγείται μια φουτουριστική ιστορία βασισμένη σε μυθιστόρημα του Scott Alexander.

Με τη συμμετοχή του Tom Englund (Evergrey) στα φωνητικά σε δύο τραγούδια (“Singularity” & “Command”), το συγκρότημα καταφέρνει να παρουσιάσει μοναδικά ηχοτόπια που κυμαίνονται από το ισχυρό riff based Heavy Metal έως το “σκοτεινό” Death Metal.

Το 2019 ήταν μία καλή χρονιά για τους Gentihaa. Έπαιξαν ως support μπάντα στις συναυλίες των Dimmu Borgir σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με τους Septic Flesh στην Αθήνα για την 35η επέτειο του Metal Hammer Greece.

-https://www.facebook.com/gentihaa/
-https://www.instagram.com/gentihaaofficial/
-https://www.youtube.com/channel/UCFRB9iAsEUGdgA7cJ0tIY6Q
-https://open.spotify.com/artist/6jSyE6VGazBf2znTixhVUD?autoplay=true

Therion

Οι Therion ήταν πάντα το συγκρότημα που προκαλούσε τον εαυτό του να εξερευνήσει καινούργια μονοπάτια, ενώ παρέμενε πιστό στον πυρήνα του, στις πρωταρχικές και θεμελιώδεις, μουσικές του αξίες. Για το 17ο στούντιο άλμπουμ τους, ο ιθύνων νους και κιθαρίστας της μπάντας, Christofer Johnsson και ο συνεργάτης του, τραγουδιστής, Thomas Vikström έχουν δημιουργήσει κάτι που μέχρι πρότινος φαινόταν αδιανόητο και στους δύο. «Αυτήν τη φορά διερευνήσαμε από όλες τις διαφορετικές οπτικές γωνίες το μοναδικό πράγμα που είχε απομείνει», εξηγεί ο Christofer. «Αποφασίσαμε να προσφέρουμε στο κοινό αυτό που μετ’ επιτάσεως απαιτούσε. Το “Leviathan” είναι το πρώτο άλμπουμ που σκόπιμα έχουμε γεμίσει με hits στο ύφος των Therion».

Η ιστορία των Therion ξεκινά το 1987, όταν ο Christofer Johnsson έδωσε πνοή στο γκρουπ το οποίο αρχικά είχε ξεκινήσει ως μια death metal μπάντα με το όνομα Blitzkrieg.

Επηρεασμένος από το άλμπουμ των Celtic Frost, «To Mega Therion», ονόμασε το συγκρότημα «Therion», που είναι περιττό να πούμε πως προέρχεται από την ελληνική λέξη «θηρίον».

Η στροφή 180 μοιρών του συγκροτήματος συντελέστηκε το 1996 όταν με το άλμπουμ τους Theli, ο Johnsson άφησε πίσω τα «σκληρά» φωνητικά και υιοθέτησε στη μουσική του συμφωνικά μέρη αλλά και soprano τραγουδίστριες, καταφέρνοντας να «παντρέψει» μουσικά τη metal ατμόσφαιρα με τα οπερετικά φωνητικά, δημιουργώντας ένα μοναδικό, θεατρικό αποτέλεσμα. Πλέον, ο ορισμός του συμφωνικού metal είχε δοθεί!

Από εκεί και μετά, η φήμη των Therion καθώς και του ίδιου του Christofer Johnsson, εκτοξεύτηκαν, τόσο με τα Vovin, το άλμπουμ των THERION με τις περισσότερες πωλήσεις όσο και με τις επόμενες κυκλοφορίες, Deggial και τις «υπερπαραγωγές», Lemuria και Sirius B. Ακολούθησαν τα Gothic Kabbalah, Sitra Ahra, Les Fleurs du Mal – το πολύ τολμηρό εγχείρημα για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια τους, που αποτελούταν από metal διασκευές σε γαλλικά pop τραγούδια του ’60 και του ’70 -, την metal όπερα Beloved Antichrist και τα πιο πρόσφατα, Leviathan Ι και II – τα πρώτα μέρη της εμπνευσμένης από τη μυθολογία τριλογίας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

Είναι σίγουρο ότι οι φανς των Therion θα χαρούν με την επερχόμενη εμφάνιση τους στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 2023 στο Piraeus Club Academy | LOULOU is Present.

Ακολουθείστε τους THERION:

-https://www.therion.se
-https://www.youtube.com/channel/UCOZMj62eTEiZl8NWPNQdo7Q
-https://www.facebook.com/therion
-https://www.therion.se/instagram

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Τιμές Εισιτηρίων

Προπώληση: 25 ευρώ
VIP (Περιορισμένος χώρος καθήμενων): 30 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: Viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων)

Σημείωση: Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί για τη συναυλία των Therion στις 10 Δεκεμβρίου ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία στις 15 Ιανουαρίου και δεν απαιτείται μετατροπή τους.

287