THEN COMES SILENCE : “Machine”

ALBUM

H γενική θεώρηση των πραμάτων μας οδηγεί στο γεγονός ότι εάν ένα συγκρότημα έχει στόχο και σκοπό μπορεί να επιτύχει μεγάλα πράγματα και σίγουρα οι THEN COMES SILENCE έχουν επιτύχει ίσως το πιο σημαντικό, να έχουν την καθολική αναγνώριση ότι είναι ένα από τα τελευταία προπύργια για την εξέλιξη του σκοτεινού ήχου.

Η δημιουργικότητα και η έμπνευση τους, δεν τους έχει φέρει τυχαία στην κορυφή, αφού για τους Σουηδούς Gothic ,Post-Punk Rockers τα πάντα είναι θέμα αισθητικής και εξέλιξης, διότι αλλιώς δεν μπορείς να παίξεις στις μεγάλες κατηγορίες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχουν ανοίξει τις συναυλίες των μεγάλων Fields Of The Nephilim και των Chameleon Vox. Η αγάπη τους για το σκοτάδι είναι δεδομένη και αυτό επηρεάζει κάθε σημείο της μουσικής τους, ουσιαστικά μιλάμε για μια συμβίωση όλων των επιρροών, ένα πάντρεμα των Joy Division, των The Sisters Of Mercy, των Editors, του Bowie, της Siouxie και τόσων άλλων που αρμονικά δένουν μέσα από τους ήχους των THEN COMES SILENCE οι οποίοι δεν αρκούνται στα βασικά και ήδη από το 2012 έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Πρώτα από όλα το “Machine” εκτιμώ ότι είναι η πιο ώριμη και κατασταλαγμένη δουλειά του συγκροτήματος και αυτό διαπιστώνετε από το άρτιο εξώφυλλο το οποίο σε προϊδεάζει για τα επαγγελματικά κριτήρια που έχουν θέσει. Η συγκεκριμένη περίοδος φέρνει το συγκρότημα σε μια εξαιρετική φόρμα, παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα μέλη κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του τελευταίου album, το οποίο μιλά για την απώλεια και τον θρήνο, τον τελικό προορισμό τον οποίο έχουν ως βασική πηγή έμπνευσης, άλλωστε τα πάντα μιλούν, σκέφτονται και τραγουδούν για τον θάνατο, την λύτρωση και την συμφιλίωση με ένα γεγονός το οποίο αποτελεί για το “Machine” την υπέρτατη μούσα έμπνευσης.

Το “Machine” απαρτίζεται από επεξεργασμένα και φιλτραρισμένα τραγούδια μέσα από το πρίσμα που όρισε το σκληρό Gothic-Rock των Sisters Of Mercy με την μελωδικότητα των Mission, είναι ένα θανατηφόρο κοκτέιλ ήχων και συναισθημάτων, που σκοπό έχουν να στοιχειώσουν τον ακροατή, να τον σύρουν σε ένα γαϊτανάκι θεατρικότητας και μυστηρίου.

Οι THEN COMES SILENCE με το τελευταίο τους πόνημα κατορθώνουν να επιστεγάσουν όλη την εμπειρία τους και να παρουσιάσουν την επιστροφή τους με κιθάρες που πραγματικά κάνουν τις καρδίες να λιώσουν και το αίμα να παγώνει ενώ το μπάσο χαράσσει τα όρια του σκότους ενώ τα ντραμς δίνουν τον ρυθμό της θλίψης, όλα τα παραπάνω τυλιγμένα σε ένα πέπλο αποκάλυψης που κάνει την εμφάνιση του, πάνω σε κρύα δάκρυα απελπισίας. Οι αισθήσεις μένουν παγιδευμένες μέσα στους σκοτεινούς και εθιστικούς, γεμάτους λαγνεία ρυθμούς. Το “Machine” περιέχει 11 ύμνους, τραγούδια όπως το “We Lose The Night”, “Dark End” και “Kill It” είναι καταδικασμένα να πρωταγωνιστήσουν, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο δίσκος ακούγετε τόσο “φρέσκος” και σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει ο μυθικός Stefan Glauman(Rammstein, Deathstars, Killing Joke), ο οποίος έχει φέρει αέρα ανανέωσης και ίσως να έχει θέσει τις προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα των THEN COMES SILENCE.

Συνοψίζοντας ένας δίσκος που κατορθώνει να μαγνητίσει τις αισθήσεις, είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του ιδιώματος ήδη θα το έχουν βάλει στις λίστες τους, σίγουρα το 2020 ξεκινά με τις ιδανικότερες συνθήκες ,με τους THEN COMES SILENCE να έχουν θέσει υψηλά τον πήχη και να παρακολουθούμε με ανυπομονησία την εξέλιξή τους, πραγματικά το “Machine” είναι ένας εξαιρετικός και καθηλωτικός δίσκος, που στο μέλλον θα είναι ορόσημο για τον χώρο του Gothic-Rock.

TRACKLIST:

  1. We Lose The Night (3:57)
  2. Devil (3:28)
  3. Dark End (4:11)
  4. I Gave You Everything (3:50)
  5. Ritual (4:07)
  6. Apocalypse Flare (3:03)
  7. W.O.O.O.U (5:08)
  8. In Your Name (3:57)
  9. Glass (3:01)
  10. Kill It (6:25)
  11. Cuts Inside (4:05)

LINKS:
http://www.facebook.com/thencomessilence
http://www.youtube.com/user/ThenComesSilence
http://www.spv.de

500

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».