THE WEATHER UNDERGROUND: “The recurring trip of… “

ALBUM

Είδος: Alternative Rock/Grunge
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 4 Νοεμβρίου 2022

Το πόσο εκτιμώ τις προσωπικές επικοινωνίες με μουσικούς είναι περίπλοκο να περιγραφεί και εύχομαι να είχα το χρόνο να μπορώ να τους ικανοποιήσω όλους. Όπως καταλαβαίνει κανείς από την ημερομηνία κυκλοφορίας, λόγω βαρέως γονεϊκού προγράμματος, άργησα λίγο να πάρω μπρος.

Αρχικά, η επικοινωνία μου με τους Weather Underground απέδειξε το πόσο αγαπούν τη μουσική και πόσο σέβονται τη δική μας “δουλειά”. Υποσχέθηκαν να ταχυδρομήσουν το παρόν τεμάχιο και με έκπληξη παρέλαβα μαζί και το ντεμπούτο τους, ” The sad story of…” που κυκλοφόρησε μια δεκαετία πριν, τη χρονιά που παρουσίασα και γω το πρώτο μου άρθρο στο rockway.gr.

Γιορτάζουμε μαζί λοιπόν, την κυκλοφορία του δεύτερου full length των Weather Underground, με τις κατάλληλες καιρικές συγκυρίες, αφού το καλοκαίρι ντύθηκε φθινόπωρο, τις μέρες που γράφεται το κείμενο. Η υγρή ατμόσφαιρα από τις συχνές μπόρες ταιριάζει γάντι στη grunge αισθητική της μπάντας που είναι βεβαίως πιο κοντά στο “σοφιστικέ” ήχο των Afghan Whigs και Screaming Trees, αλλά έχοντας και μια Ευρωπαϊκή νότα Therapy?.

Μην ξεχάσω βέβαα, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στα ΕΛΤΑ που μου παρέδωσαν ειδοποίηση παραλαβής του πακέτο 3 εβδομάδες μετά την άφιξη του εκεί, αφού μάλιστα ήδη το είχα παραλάβει μετά από προτροπή του συγκροτήματος. Έχοντας στα χέρια μου τα δυο CD και ένα ευχαριστήριο σημείωμα, πατάω το play και πάω πίσω μερικές δεκάδες χρόνια όταν μεσουρανούσε το MTV και μπάντες σαν τους Nirvana, Stone Temple Pilots, Alice in Chains μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον και χαροποιούσαν αρκετούς δίσκογραφικούς CEO.

Η διάρκεια του χορταστική (κοντά στα 45 λεπτά) και η μουσική εξέλιξη της μπάντα στο μεσοδιάστημα είναι εμφανής, τόσο σε εκτελεστικό, όσο και σε συνθετικό επίπεδο, ενώ και η παραγωγή στέκεται όμορφα σπρώχνοντας μπροστά τα κομμάτια που έχουν τη δυνατότητα να σου τραβήξουν την προσοχή.

Πέραν των όποιων επιρροών εντόπισα, είναι ξεκάθαρο πως οι Weather Underground έχουν τη δική τους ταυτότητα και ποτέ κατά την ακρόαση δεν σκέφτηκα κάποιο συγκεκριμένο σχήμα, αφού οι ηχητικές αναφορές φτάνουν ακόμη και ως το post punk των Gang of four και των Mission of Burma, με πιθανή την περίπτωση αυτό να έγινε μη ηθελημένα.

Σε κομμάτια όπως το ιδιαίτερο “The Stuff that matters” η μπάντα δεν φοβάται να φύγει από τη ζώνη άνεσης της και να προσφέρει κάτι διαφορετικό στο αυτί που εν μέρει διαχέεται και στο επόμενο “Rambler”.

Υπάρχει όρεξη, υπάρχει όραμα, υπάρχει χώρος για εξέλιξη, υπάρχει ελπίδα και ο υπόγειος καιρός θα αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση. Αν έπρεπε να διαλέξω κάτι για να παίξει μετά το “The recurring trip of… “, θα έμενα εντός συνόρων και θα επέλεγα τους 10code αφού όσο ακροαζόμουν φαντασιώθηκα τη συναυλιακή τους συνύπαρξη.

Η δεύτερη δουλειά των WU έχει πολύ ζουμί και αφήνει μια αίσθηση ευφορίας στην ψυχή μου όταν τελειώνει. Είναι αυτό που έχω ανάγκη τελικά. Ευχαριστώ!

Official Site: http://www.theweatherunderground.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/twuathens
Bandcamp: https://weatherunderground.bandcamp.com/

417

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.