THE VULCAN ITCH: “Rise of the Fallen”

ALBUM

Είδος: Heavy rock/Grunge
Εταιρεία: The Lab Records
Ημ. κυκλοφορίας: 28 Μαρτίου 2024

Τι παίρνεις αν πετάξεις σε ένα studio μέλη των Lucky Funeral, The Curf και Blame Kandinsky;
Μουσική με απέραντη κάβλα. Καλοπαιγμένη, παθιασμένη, ύπουλα ερωτική και κάτι σαν τα χελιδόνια. Προμηνύουν τις ζεστές μέρες.

Το “Rise of the fallen” μυρίζει καλοκαίρι, ξεγνοιασιά, άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα και αντηλιακό. Όχι δεν παίζουν reggaeton, όμως φέρνουν έναν δροσερό αέρα γκρούβας.

Τέσσερα χρόνια από το ομότιτλο ντεμπούτο τους και δυο μετά το ΕΡ “Trapped in a cage”, οι The Vulcan Itch επιστρέφουν με κέφι στο maximum. Έχοντας πάθει αρκετό Dave Grohl και έχοντας στο μυαλό τους και τον Josh Homme, δημιουργούν μια desert grunge δουλειά που θα ενθουσιάσει.

Στιγμές σαν το “So Cold” δείχνουν το αποτύπωμα του Homme στη σύγχρονη μουσική και οι VI αποδεικνύουν πως ξέρουν να γράφουν όμορφα τραγούδια σαν αυτό, το Foo Fighters-ικό “Perfect Life” και το γκρουβάτο “Chained Freedom” που κρύβει μια αγάπη στους Alice in Chains.

Δεμένο σχήμα με σαφή προσανατολισμό και στόχο, ο οποίος κατά τη γνώμη μου, έχει επιτευχθεί, ενώ παράλληλα η καλή παραγωγή του δίσκου βοηθάει το ταξίδι της ακρόασης, αφού αφήνει εκείνο το εξαιρετικό μπάσο να ακούγεται ευδιάκριτα.

Μπορεί το “Rise of the Fallen” να είναι μόνο 30 λεπτά, όμως κάθε δευτερόλεπτο είναι απολαυστικό και η συνολική εμπειρία σε υπερθετικό βαθμό.

Οι Vulcan Itch έχουν δημιουργήσει κάτι πολύ όμορφο εδώ. Η μίξη των επιρροών και τάσεων που ακολουθουν έχει φέρει σαν αποτέλεσμα κάτι δικό τους που ίσως στο μέλλον να έχει πιο χαρακτηριστικό ήχο.

Οι πεσμένοι όχι απλά σηκώθηκαν (no pun intended), αλλά ίπτανται τώρα, ξύνοντας την ηφαιστειακή τους φαγούρα.

Γιούργια ρε!!!!

Facebook: https://www.facebook.com/thevulcanitch/
Bandcamp: https://thevulcanitch.bandcamp.com/

282

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.