THE VICE: “Dead Canary Run”

ALBUM

Είδος: Black’n’Roll
Εταιρία: Noble Demon
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Ιανουαρίου 2024

Υπάρχουν πράγματα και ανακαλύψεις που μέχρι κάποιος να τα επινοήσει, δεν ήξερες ότι σου χρειάζονται. Όπως τα αρωματικά κεριά, η πίτσα με ανανά (;;) και γιατί όχι, ο συνδυασμός rock n roll με black metal. Σε εισαγωγικά βέβαια και τα δύο, μιας και οι Vice δεν πάιζουν ούτε black, ούτε rock n roll. Δανείζονται βέβαια στοιχεία και από έτερα τα είδη, για να βγει αυτό το καταπληκτικό δείγμα Black n Roll που μας παρουσιάζουν στο “Dead Canary Run”.

Από το πολύ καλό “White Teeth Rebellion” λοιπόν, η μπάντα φαίνεται να έχει ωριμάσει. Black που παίρνει τον εαυτό του στην πλάκα ή rock n roll που παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, το άλμπουμ βρίθει καλών και ουσιωδών ιδεών. Η αμεσότητα μεγάλη, με το πρώτο κομμάτι να είναι αρκετά catchy, να τραβάει κατευθείαν την προσοχή και να την κρατάει αμείωτη. “Another Future”, “Be Afraid”, “Crossing Over” και “Εxit Lights” λειτουργούν σαν κράχτης, περιέχοντας ιδέες και riffs που μένουν. Στα υπόλοιπα θα βρείτε λίγο πιο mellow στιγμές, που προσεγγίζουν το goth, με τα φωνητικά να καθαρίζουν και ένα πιάνο να βρίσκει δειλά το χώρο να ακουστεί για να δώσει το κατάλληλο συναίσθημα και ατμόσφαιρα όπου χρειάζεται και πέφτουν οι ρυθμοί. 

Στιβαρό και δεμένο παίξιμο από την μπάντα, με πολύ καλή δουλειά να έχει γίνει στις κιθάρες, οι οποίες δίνουν την αίσθηση ότι έχουν ηχογραφηθεί χωρίς πετάλια και περιττά εφέ, κατευθείαν καρφωμένες στον ενισχυτή. Η παραγωγή είναι αυτό ακριβώς που πρέπει, χωρίς φρου φρου και αρώματα, δεν είναι γυαλισμένη, εξυπηρετώντας το πνεύμα και του ατόφιου black, αλλά και του πιο άμεσου rock n roll. 

Η μουσική της μπάντας προσφέρεται σίγουρα για κάποιο ευχάριστο χρόνο, καθώς κυλάει εύκολα και αβίαστα. Δε θα βρείτε μέσα περίεργες ιδέες και πράγματα που θέλουν αποκωδικοποίηση. Δεν είναι prog, δεν είναι tech, δεν είναι πειραματική, δεν είναι “γκουρμέ”. Και παράλληλα, δεν είναι για όλους. Έχει όμως μια αμεσότητα, που κάποιους, θα τους ενθουσιάσει, όπως ενθουσίασε εμένα. Θα έλεγε κάποιος, love it or hate it κατάσταση. Όπως δηλαδή και μια πίτσα με ανανά ή ένα αρωματικό κερί…

Facebook: https://www.facebook.com/TheViceOfficial/
Bandcamp: https://theviceonline.bandcamp.com/album/dead-canary-run

209

Avatar photo
About Κώστας Χατζής 35 Articles
Μπάρμαν κατ' επάγγελμα, Χατζής κατ' όνομα και κάποτε και ιδιότητα, προσπαθώ έκτοτε ν' ακούσω οποιαδήποτε μουσική πέφτει στα χέρια και τ' αυτιά μου. Μεγάλες αδυναμίες τα σκοτάδια του black metal, το συναίσθημα των blues/psych/vintage rock, ο αυθορμητισμός του grunge και η ταξιδιάρικη διάθεση του post. Αγαπημένες στιγμές ακρόασης αυτές στο αυτοκίνητο ή με μια καλή μπίρα στο χέρι (αλλά ποτέ συνδυαστικά). Nerd των jidaigeki ταινιών αλλά και του γιαπωνέζικου σινεμά και κουλτούρας γενικότερα. Θιασώτης της άποψης “Ό,τι ακούτε καλό είναι, να μην τσακώνεστε” την οποία πρώτος θα παραβώ στην πρώτη ευκαιρία μιας καλής διαφωνίας.