THE SILENT RAGE / ENEMY OF REALITY

Συναυλιακών δρώμενων συνέχεια και στις 21/07 πραγματοποιείται στην Αθήνα, στην Πλατεία Νερού, το Release Festival 2022.

Στο live θα συμμετέχουν οι power metallers The Silent Rage και οι συμφωνικοί metallers Enemy Of Reality, δυο μπάντες που θα ανοίξουν το show στο οποίο συμμετέχουν τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Sabaton, οι Blind Guardian και οι Epica. Το Rockway.gr έστησε μια μικρή κουβεντούλα με τους Σταμάτη Κατσαφάδο, drummer των The Silent Rage και την Ηλιάνα Τσακιράκη, τραγουδίστρια των Enemy Of Reality, για το επερχόμενο event.

Καταρχάς ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα τελευταία δύο – τρία εφιαλτικά για όλους χρόνια. Πείτε μου πως επηρέασε τις μπάντες αυτή η περίοδος με τον Covid; Σε προσωπικό επίπεδο;

Σταμάτης Κατσαφάδος: Θα σταθώ στα θετικά καθώς δεν χρειάζεται κανείς να διαβάσει τα αυτονόητα μιας περιόδου κρίσης. Η αλήθεια είναι πως όταν όλοι οι άνθρωποι παγκοσμίως κάνουν ένα “ταυτόχρονο αναγκαστικό διάλειμμα” από την κανονική ροή, στρέφονται προς τη δημιουργικότητα και την ανάγκη να γεμίσουν ένα κενό. Οι μπάντες έγραψαν υλικό, γέμισαν μπαταρίες, και υπερχείλισαν από ανάγκη να παίξουν ζωντανά. Σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας πιστεύω στράφηκε προς κρυφές και αδρανείς επιθυμίες και δημιούργησε πολύ αξιόλογο μουσικό υλικό.

Ηλιάνα Τσακιράκη: Φυσικά και ήταν κάτι καταστροφικό το οποίο δεν έχει ισορροπήσει ακόμα. Οι μεγάλοι υπάρχουν εκεί έξω αλλά οι μικροί όπως εμείς έχουν σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουν ακόμη. Η εκτόξευση στα tour και η μαζική προώθηση album που γίνεται τώρα από όλους, δίνει πολλή πληροφορία που δεν προλαβαίνει ο άλλος να αντιληφθεί.

Η πραγματοποίηση συναυλιών πλέον δείχνει να έχει μπει για τα καλά στην “κανονικότητα”. Δώσατε κάποια live; Πως σας φάνηκε μετά από τόση απραξία; Τι ανταπόκριση είχε το κοινό;

Σταμάτης Κατσαφάδος: Με την πρώτη ευκαιρία ήταν ζήτημα ψυχής να βγούμε και πάλι στη σκηνή και να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτό που όλοι αγαπάμε, και τόσο καιρό στερηθήκαμε. Μουδιασμένοι από αδρεναλίνη και χαρά, το κοινό τραγούδησε μαζί μας και ελπίζουμε στα επερχόμενα live με επίκεντρο την 21η Ιουλίου να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Ηλιάνα Τσακιράκη: Παίξαμε σε κάποια live τοπικά στην Αθήνα όπου περάσαμε όμορφα και χαρήκαμε πάρα πολύ. Τώρα έχουμε το μεγαλύτερο για εμάς live και σίγουρα από εκεί και πέρα ό,τι μπορέσουμε να κλείσουμε θα είναι πολύ καλό καθώς θα είναι για την προώθηση του επερχόμενου δίσκου μας.

Πώς είναι η κατάσταση στις μπάντες σας αυτή τη στιγμή; Υπάρχουν αλλαγές στο line up σας;

Σταμάτης Κατσαφάδος: Η μπάντα έχει δέσει και έχει πάρει τη μορφή ενός πλήρους και ολοκληρωμένου line up.

Ηλιάνα Τσακιράκη: Ευτυχώς όχι δεν υπάρχουν αλλαγές. Πολλές φορές όμως δεν μπορείς να τις αποφύγεις τις αλλαγές διότι η ζωή προχωράει.

Συμμετέχετε και οι δυο στις 21/7 στο Release Athens 2022 ανοίγοντας τη συναυλία στην οποία θα εμφανιστούν μεγάλα ονόματα του εν γένει power χώρου όπως οι Sabaton, Blind Guardian, Epica και εσείς, οι Enemy of Reality και οι The Silent Rage. Πώς προέκυψε αυτό και τι προσδοκίες έχετε;

Ηλιάνα Τσακιράκη: Πάντα οι μπάντες στέλνουν e-mail με παρουσίαση της δουλειάς τους. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχεις στον χώρο και κάνεις καλή δουλειά, έχεις και περισσότερα συν στο να σε επιλέξουν. Οι προσδοκίες είναι πολλές καθώς είναι το μεγαλύτερο festival αυτήν την στιγμή της χώρας μας.

Σταμάτης Κατσαφάδος: Κάτι τέτοιο προκύπτει όπως και από μια συνέντευξη για μια δουλειά. Όπως έγινε και με εμάς, δηλώνεις το ενδιαφέρον για τη θέση, στέλνεις το βιογραφικό σου, δείχνεις τα επιτεύγματα και τις δυνατότητες σου και αν είσαι κατάλληλος παίρνεις τη θέση. Προσδοκούμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να μείνει αυτό το live στην ιστορία!

Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να αποκτήσει δημοτικότητα και αναγνωρισιμότητα στις μέρες μας; Τα live event βοηθούν σ’ αυτό ή πλέον έχει χαθεί το νόημα μιας και μια μεγάλη μερίδα πηγαίνει στις εμφανίσεις και απλά μεταφέρει από το κινητό στα socials ό,τι διαδραματίζεται;

Ηλιάνα Τσακιράκη: Νομίζω ότι είμαστε κάπου στο μεταίχμιο διότι και το ένα και το άλλο υπάρχουν ακόμα εκεί έξω. Δηλαδή και με τα live θα γίνει η δουλειά όπως και με την γενικότερη προώθηση. Θα δούμε στα επόμενα χρόνια προς τα που θα δώσει βαρύτητα ο κόσμος. Σίγουρα εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσουν τα live, πηγαίνω σε αυτά, είμαι οπαδός και αγαπώ τις ανθρώπινες επαφές οπότε έχω γνωρίσει πολλές μπάντες πηγαίνοντας σε festival και διαφορά event.

Σταμάτης Κατσαφάδος: Με την εξέλιξη της τεχνολογίας εξελίσσεται και ο τρόπος που οι μπάντες κάνουν τη δουλειά τους σε όλους τους τομείς. Προσαρμοζόμαστε με τα νέα δεδομένα συνεχώς καθώς φέρνουν πολλά θετικά, όπως η αμεσότητα της πληροφορίας μέσω socials και η δυνατότητα να σε γνωρίσει κόσμος από όλα τα μέρη της γης, αλλά ταυτόχρονα και στην ηλεκτρονική πλέον καθολικά εποχή όπου ο ρομαντισμός χάνεται λίγο αλλά βρίσκει τους τρόπους του να βγαίνει πάντα προς τα έξω.

Έχετε καιρό να παρουσιάσετε full length δουλειά, κοντά 6 χρόνια αλλά και οι δυο μπάντες κοινοποιήσατε από ένα single, οι μεν το “Harvester Οf Souls (MMXXI)” και οι δε το “Την Πατρίδα M’ Έχασα”. Υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από αυτό το μέτωπο; Αν ναι, θα εκτελέσετε / παρουσιάσετε νέο υλικό στο Release;

Ηλιάνα Τσακιράκη: Θα είχαμε βγάλει το καινούριο album μας αν δεν είχε γίνει όλο αυτό με τον covid. Οπότε σίγουρα είναι κάτι που μας άργησε αλλά στο live θα παρουσιάσουμε δύο τραγούδια από τον καινούργιο μας δίσκο.

Σταμάτης Κατσαφάδος: Δυστυχώς ο covid μας πήγε πίσω στο release του δίσκου μας, αλλά το Release Fest της Αθήνας θα σας δώσει σίγουρα τις απαραίτητες γεύσεις.

Πώς βλέπετε το heavy / power metal στις μέρες μας; Υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες που θα ξεχώριζες, είτε από τον ελλαδικό χώρο είτε από το εξωτερικό; Που να έχουν τα φόντα να μνημονεύονται και μετά από 30 χρόνια ας πούμε;

Σταμάτης Κατσαφάδος: Αυτό που θα πω είναι πως έχω ακούσει εξαιρετικές δουλειές και ιδέες σε ένα χώρο που θεωρείται σε ένα βαθμό πως έχει τα standards του. Αυτό που χρειάζεται είναι σωστός και έξυπνος τρόπος προώθησης.

Ηλιάνα Τσακιράκη: Φυσικά ναι. Μα δεν είναι το θέμα ότι δεν υπάρχει καλή μουσική ή καλές ιδέες. Το θέμα είναι στην προώθηση όλου αυτού του προγράμματος.

Εκτός από τα μουσικά θέματα, πως βλέπετε τον κόσμο με τον χαοτισμό που υπάρχει στις κοινωνίες του; Υπάρχει ελπίδα ή η κατάσταση, είτε είναι ηθική, είτε κοινωνική, είτε οικονομική, είναι μη αναστρέψιμη;

Σταμάτης Κατσαφάδος: Η κατάσταση πιστεύω θα συνεχίσει προς ένα δρόμο που δεν έχουμε περπατήσει, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας πρωτίστως, δεμένοι και δυνατοί με τους δικούς μας ανθρώπους και κατά το δυνατόν αυτάρκεις.

Ηλιάνα Τσακιράκη: Πραγματικά είναι κάτι που δεν ξέρω τι απάντηση να δώσω. Ακόμη δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα όλου αυτού του πράγματος και επίσης ανάλογα σε τι κλάδο εργάζεται ή συναναστρέφεται ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετική η κλίμακα όπου επηρεάζεται ο καθένας. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.

Μοιραστείτε μαζί μας ένα δίστιχο από κάποιο κομμάτι σας που να θεωρείτε ότι είναι επίκαιρο.

Ηλιάνα Τσακιράκη: Pure wrath feels so sweet / Yet bitter’s the taste of defeat / I’m being consumed by rage within / Deprive

Σταμάτης Κατσαφάδος: “The unbearable feeling of hitting that Dark wall is a scene that must come to an end” (Satyricon)

Ακούτε τις νέες κυκλοφορίες; Τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην playlist σας;

Ηλιάνα Τσακιράκη: Φυσικά και ακούμε νέες κυκλοφορίες! Φυσικά και παίζει στο repeat το “Modern Primitive” των SepticFlesh.

Σταμάτης Κατσαφάδος: Το αυτί μας είναι πάντα στις νέες κυκλοφορίες, κοιτάμε να ενημερωνόμαστε και να θαυμάζουμε ποιοτικές δουλειές. Αυτή την περίοδο και λόγω μελέτης, έχει πέσει αρκετή κλασσική μουσική.

Αυτά είχα να ρωτήσω παιδιά, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι καλή επιτυχία στο σανίδι. Η τελευταία κουβέντα προς τους αναγνώστες του Rockway.gr, δική σας.

Ηλιάνα Τσακιράκη: Εύχομαι όλοι να μπορούμε να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με ό,τι αγαπάμε και να έχουμε υγεία.

Σταμάτης Κατσαφάδος: Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και θα σας δούμε όλους στο Release σύντομα! Εύχομαι υγεία σε όλους. Stay Heavy!

https://www.facebook.com/TheSilentRageOfficial/

https://www.facebook.com/enemyofrealityofficialpage/

1039

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.