The Silent Rage, Dreamlord, Heavenblack, Subfire (26/11/2023) An Club

LIVE REPORT

Καθώς ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά η ιδανική λύση για να ζεσταθούμε ήταν να βρεθούμε στο αγαπημένο υπόγειο των Εξαρχείων για ένα live το οποίο περιμέναμε καιρό.

Ένα εγχώριο line up που ακούει στο όνομα Subfire, Heaven Black, Dreamlord και The Silent Rage ήταν ο λόγος να παραβρεθούμε και να στηρίξουμε την αγαπημένη μας μουσική.

Για αρχή, Subfire.
Δεν τους γνώριζα και προς έκπληξη μου ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα για το άνοιγμα της συναυλίας. Μελωδικά riff, καθαρά φωνητικά, άψογη σκηνική παρουσία, με λίγα λόγια εξαιρετική power metal band. Μοιράστηκαν μαζί μας αρκετά κομμάτια και τα περισσότερα από το EP τους το οποίο κυκλοφορήσαν το 2021. Λυπάμαι πολύ που δεν σας είχα ακούσει νωρίτερα, όμως πλέον αποκτήσατε μια νέα ακροάτρια. Ελπίζω σε κάποια άμεση live εμφάνιση.

Setlist:
Sacred Destinies
Soul Redemption
Samurai
Tides Of Alibis
Infinity
Strength & Hope

Έπειτα, Heavenblack.
Εδώ πάμε σε πιο γνώριμες φυσιογνωμίες και ακούσματα. Σίγουρα πολλοί από εσάς που το διαβάζετε αυτό τώρα, τους ξέρετε και ξέρετε τι θα πω παρακάτω, όπως είναι και λογικό. Ατόφιο heavy metal με αρκετά χρόνια στην πλάτη τους μας ζέσταναν ακόμα περισσότερο και μας προετοίμασαν για αυτό που θα ακολουθούσε. Εξαιρετική σκηνική παρουσία, μηδέν τεχνικά λάθη, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για αυτό που κάνουν μας χάρισαν σαράντα λεπτά καλής μουσικής. Η νέα προσθήκη στα drums , η Μανταλένα , έκανε αισθητή την παρουσία της από το πρώτο λεπτό και ομολογώ πως ταιριάζει άψογα στην μπάντα. Αν δεν τους γνωρίζετε, λοιπόν, σας προτρέπω να τους ακούσετε και φυσικά να παραβρεθείτε σε κάποια μελλοντική τους live εμφάνιση.
Ps: Το 17teen έλειπε από το setlist, μας το χρωστάτε.

Setlist:
Unbound
Dominant
Insane
Heavenblack
Everdream
Orphan
Hell
Clowns

Μας λείψανε και όχι άδικα.
Ατόφιο εγχώριο Heavy – Thrash metal και όπως μου αρέσει να λέω, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ακούει στο όνομα Dreamlord. Είχαμε χρόνια να τους δούμε, όμως η επιστροφή ήταν καλύτερη από ποτέ. Ξέρουν τι κάνουν, το κάνουν καλά και αυτός ήταν και ο λόγος που ο κόσμος ήταν εκεί να τους δει μετά από τόσο καιρό. Το album τους “Disciples of War” μας συντροφεύει από το 2019 στα μουσικά μας ακούσματα, όμως δήλωσαν πως σε λίγο καιρό θα έχουμε νέο υλικό να περιμένουμε. Δεν έχω να πω πολλά και αυτό είναι θετικό. Με άψογη σκηνική παρουσία -όπως πάντα- μοιράστηκαν μαζί γνώριμα κομμάτια από το άλμπουμ τους και μας θύμισαν για ποιον λόγο πρέπει να βρισκόμαστε σε κάθε εμφάνιση τους. Άχαστοι.

Setlist:
Out For Blood
Blinded Eyes
The 11th Hour
Humanity Eslaved
Kill The Serpent
Aggressive Denial
Outcast
Uncompromised

Μαντέψτε ποιοι έβγαλαν νέο άλμπουμ και ήταν εκεί να το μοιραστούν μαζί μας! Σωστά, οι The Silent Rage! Το άλμπουμ ακούει στο όνομα “Nuances Of Life” και ήρθε για να μείνει στα ακουστικά μας. Περιμέναμε καιρό αυτή την εμφάνιση και ήρθε η ώρα για τους ίδιους να μας -ξανά- δείξουν γιατί είναι τόσα χρόνια στην μουσική σκηνή. Αλλά τι σας λέω, τα ξέρετε. Φρέσκο υλικό λοιπόν, ζωντάνια και μία ώρα από από τους ίδιους για την παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ. Power Metal που βάζει γκολ από τα αποδυτήρια έχοντας μπροστά τον Μιχάλη, να μας ανατριχιάζει κάθε φορά με το πόσο καλός τραγουδιστής είναι και να μην αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Εξαιρετικός ήχος , άψογη σκηνική παρουσία από όλα τα μέλη της μπάντας, μας έδειξαν για άλλη μια φορά γιατί θα μείνουν για άλλα τόσα χρόνια στην μουσική σκηνή και γιατί θα επανέρχονται κάθε φορά καλύτεροι. Ήταν η μέρα τους άλλωστε και εμείς ήμασταν εκεί να το γιορτάσουμε μαζί τους. Μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση για άλλη μια φορά λοιπόν, από τους The Silent Rage που θα θυμόμαστε για καιρό!

Setlist:
The Serpent Lord
Code Of Destruction
Nuances Of Life
Crows Fly Back
My Race Won’t Last
Sin Of A Pilgrim
Exhaling Fear
Carve Your Rage
Stormwarrior
Between Harmony & Sorrow
Leading The Legions
Ghost Of A Wayeard God
A Piece Of Eden

Φωτογραφίες: Μιχάλης Ροδανάς

733

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.