THE OFFSPRING: “Supercharged”

ALBUM

Είδος: Punk rock/pop pynk
Εταιρεία: Concord Records
Ημ. κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου 2024

Δεν θα πω ψέματα. Το “Let the bad times roll” του 2021 μου γέννησε τη σκέψη πως οι αγαπημένοι των 90s, The Offspring, είχαν φτάσει στο τέλος τους.

Η εμφάνιση τους στο Release Athens Festival του περασμένου καλοκαιριού και η ακόμη καλύτερη στο Hellfest 2024, μπροστά σε μια λαοθάλασσα, με έπεισε πως οι συμπαθείς punk rockers έχουν λίγο ψυχή ακόμη να δώσουν.

Φτάνουμε λοιπόν, στην 11η τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία, με τους Brandon Pertzborn και Josh Freese να μοιράζονται τα τύμπανα και με τον Bob Rock να κάθεται πάλο στην παραγωγή, η οποία είναι καλύτερη, πιο γεμάτη και πιο ισορροπημένη μεταξύ pop και πιο αγριεμένου punk. Οι συνθέσεις επίσης έχουν μια ισορροπημένη ποσότητα ραδιοφωνικού pop punk και ανθεμικών punk rock τραγουδιών, ενώ φαίνεται πως κάπου κάπου προσπαθούν να στιλιζαριστούν τόσο όσο να μπορούν να θεωρηθούν aena rock μπάντα.

Το “Looking Out For #1” που ανοίγει το “Supercharged” είναι από εκείνα τα κομμάτια που αγαπά η αμερικανική νεολαία, το “Light It Up” θυμίζει εποχές “Ιgnition” και το “The Fall Guy” είναι το ξεκάθαρο hit του album, με κολληματικό ρεφρέν και δυνατό στιχουργικό μήνυμα (“I’ve never been okay with the things you make me do/ Been swallowing my pride, but I think those days are through”).

Η συνέχεια του album ειναι κάπως έτσι, με συνθέσεις όμως αρκετά όμορφες και χορταστικά riffs. Λίγο πιο ποπ, μετά λίγο πιο πανκ, λίγο χαβαλές (βλέπε “Come to Brazil”) και ο δίσκος εν τέλει, καταπίνεται αμάσητος και με λαιμαργία.

Σε καμιά περίπτωση, δεν θα σταθεί μπροστά στα μεγαλεία του παρελθόντος, όμως οι Offspring ξαναγράφουν καλά τραγούδια, ικανοποιώντας και εμάς τους παλιούς και εσάς τους καινούργιους και ίσως και κάποιους έξτρα που θα ακούσουν κομμάτια σαν το “You Can’t Get There From Here” στο ραδιόφωνο και θα ψάξουν με το Shazam να μάθουν ποιοι είναι αυτοί αιώνιοι νεολαίοι.

Ένα μικρό comeback από τους παλιόφιλους μας που μας γεμίζει με χαρά και προσδοκίες για περισσότερα στο μέλλον, ακόμη και αν έχουν ζαρώσει πλέον οι μουράκλες τους.

Official Site: https://www.offspring.com/home
Instagram: https://www.instagram.com/offspring/

11
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2177 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*