THE NOISE FIGURES: Επιστρέφουν με νέο album

NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2013: Βρισκόμαστε ένα χρόνο πριν τη νέα δουλειά των The Black Keys και το ντεμπούτο των Royal Blood. Την ίδια στιγμή, ένα άλλο ντουέτο, από την Αθήνα, ηχογραφεί αναλογικά το ομότιτλο πρώτο άλμπουμ του, στο οποίο επικρατεί το fuzz, η garage rock διάθεση, η psychedelic αισθητική. Πρόκειται για τους The Noise Figures, την psych rock n’ roll μπάντα που αποτελείται από το Γιώργο Νίκα (φωνή, ντραμς) και το Στάμο Μπάμπαρη (φωνή, κιθάρα).
Η παραγωγή και η μίξη γίνεται από τους ίδιους από κοινού με τους Gou και Sillyboy.

2015: Μετά από πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, οι The Noise Figures επιστρέφουν στο στούντιο και μας δίνουν το δίσκο Aphelion, βουτώντας σε πιο σκοτεινά νερά.
Στο μεταξύ, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Black Rebel Motorcycle Club, οι The Growlers και οι All Them Witches.
Επιρροές από αυτές τις μπάντες μπορούν να ανιχνευθούν στα δέκα κομμάτια του Aphelion, «δεμένα» όμορφα με βαριά riffs που θυμίζουν Death from Above 1979 και fuzz που φέρνει στο μυαλό του Black Angels.
Η παραγωγή γίνεται από τον Αλέξη Μπόλμπαση.

2018: Οι The Noise Figures συνεργάζονται πάλι με τον Μπόλμπαση και δημιουργούν έναν δίσκο πιο edgy, πνευματιστικό και εξωστρεφή με τίτλο Telepath.
Η κυκλοφορία του άλμπουμ συνοδεύεται από ένα τέταρτο κατά σειρά ευρωπαϊκό tour, με το οποίο φέρνουν την αστείρευτη ενέργειά τους στο δρόμο.
Γυρνώντας πίσω στη βάση τους, κάνουν μία εμφάνιση στο Release Athens Festival, μαζί με τους Shame, τους James και τον Iggy Pop.

2020, Απρίλιος: Νέος δίσκος και τρίτη κατά σειρά συνεργασία των δύο μουσικών με το Άλεξ Μπόλμπαση. Πρόκειται για ένα «τέλειο ξόρκι» από heavy riffs και ψυχεδελική διάθεση, έτοιμο να μετατρέψει κάθε ακρόαση σε ξεσηκωτικό ταξίδι. Το “The Perfect Spell” βρίσκει τη μπάντα πιο ορεξάτη από ποτέ, με διάθεση να αποτυπώσει την εκρηκτική ατμόσφαιρα των live της στο στούντιο, κινούμενη σε heavy psych ηχητικά μονοπάτια με ογκώδη riffs και ωμό drumming.

Παραγγείλτε το The Perfect Spell τώρα στα δισκοπωλεία ή στο Bandcamp: https://madeofstonerecordings.bandcamp.com/album/the-noise-figures-the-perfect-spell

https://www.facebook.com/thenoisefigures/
https://thenoisefigures.bandcamp.com/

504