THE MYSTERY LIGHTS:”Purgatory”

ALBUM

Είδος: Garage/Psych Rock
Δισκογραφική: Daptone Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Καλιφορνέζοι εκ καταγωγής και πλέον πολιτογραφημένοι Νεοϋορκέζοι εκ πεποιθήσεως λόγω διαμονής στο μεγάλο μήλο, καθότι καλλιτεχνικοί μετανάστες, επιστρέφουν δίνοντας δισκογραφικό στίγμα Παρασκευή και δεκατρείς αδιαφορώντας για προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, οριοθετώντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο την τύχη τους.

Μια επιστροφή πέντε χρόνια από τη κυκλοφορία του “Too Much Tension”δίσκου, με λιγότερη ένταση μα με περισσότερη μουσικότητα και έμπνευση σηματοδοτούν το νέο μουσικό όραμα της παλιοπαρέας και χαρακτηρίζουν το καινούριο δίσκο σαν ένα καταφύγιο και καθαρτήριο μαζί αποτελούμενο από χαρακτηριστικούς ήχους της 60s Nuggets περιόδου.

Η μουσική τους για ακόμη μία φορά φαντάζει λες και ξεπήδησε μέσα από τις ιστορικές Garage-Punk μουσικές συλλογές “Back from The Grave” πλαισιωμένη με ένα παλιακής αισθητικής ρετρολαγνικό ήχο που τους εκφράζει και τους χαρακτηρίζει απόλυτα.

Μόνο που αυτή τη φορά αυξάνουν περαιτέρω τον mid-60s προσκείμενο ήχο τους στους Kinks, καθώς επίσης και σε αυτόν τον Mc5 και Velvet Underground με easy-beats ρυθμούς και προσθέτοντας ευχάριστες ψυχεδελικές απολήξεις με Spacey στοιχεία.

Η έννοια του καρεκλοκένταυρου παίρνει θετικές διαστάσεις στην περίπτωση του Wayne Gordon, ο οποίος βρίσκεται για ακόμη μία φορά πίσω από την κονσόλα του παραγωγού και βγάζει το καλύτερο και πιο δημιουργικό εαυτό της μπάντας.

Το “Purgatory” είναι η πιο φιλόδοξη μέχρι στιγμής τουλάχιστον δουλειά για τους Mystery Lights, προσφέροντας έναν εκλεκτικό συνδυασμό νέο ψυχεδέλειας, Punk ιδιοσυγκρασίας, Art Rock πινελιάς και μίας τζούρας από country ήχους.

Υπάρχει μία φυσική συνέχεια στην εναλλαγή των κομματιών που βγαίνει αβίαστα και διόλου επιτηδευμένα, με ένθερμους στίχους, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, εισάγοντας funk και ethic στοιχεία, κύριοι υπαίτιοι των οποίων είναι καλλιτέχνες του πανέμορφου ρόστερ της Daptone Records.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κομμάτι “Memories” με την Mennahan Street Band” αύρα να το διακατέχει, ενώ στο ομότιτλο κομμάτι οι ηχητικοί πειραματισμοί των The Comet is Coming κάνουν την διαφορά.

Η μπάντα πάει ένα βήμα παραπέρα τον ήχο της σε σχέση με το προκάτοχο του νέου δίσκου, προτάσσοντας απροκάλυπτα τις επιρροές της και διαπερνάει σαν το Casper το φαντάσματα κι διαμέσου ιδιωμάτων χωρίς να κολλάει πουθενά κάνοντας αίσθηση με την εμφάνιση της και μόνο.

Η λουλουδιασμένη νέο ψυχεδέλεια των Growlers στο “Together Lost” συναντά την υποχθόνια μελαγχολική πλευρά των Dead Moon και Pierced Arrows στο “Cerebral Crack” υπό τις γενικότερες ευλογίες του πολύ πρώιμου Alice Cooper, και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα του τι μας επιφυλάσσει η μπάντα.

Το “Purgatory” είναι η ευχάριστη συγκυρία σε μία κατά τα άλλα γρουσούζικη ημερομηνία και το μέσο που θα μας ταξιδέψει με καύσιμα τις Acid/Garage μελωδίες σε ένα μελαγχολικό και νοσταλγικό ταξίδι από το χθες στο σήμερα και πολύ πιθανόν και στο αύριο.

Για το λόγο αυτό προσδεθείτε… θα υπάρξουν αναταράξεις…!!!

Facebook: https://www.facebook.com/themysterylights
Bandcamp: https://themysterylights.bandcamp.com/album/purgatory

191
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 320 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*