THE MON: “Eye”

ALBUM

Είδος: Dark Folk/Electronica
Εταιρεία: Supernatural Cat
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαΐου 2023

Οι The Mon είναι το προσωπικό project τoυ τραγουδιστή και πολύ-οργανίστα των Ufomammut, Urlo και στις 26 Μαΐου θα κυκλοφορήσει τον δεύτερο δίσκο του project, με τον τίτλο “Eye”. Στους The Mon, ο Urlo συνηθίζει να αναλαμβάνει την ευθύνη ολόκληρου του αποτελέσματος, καθώς παίζει όλα τα όργανα, τραγουδάει, επιμελείται της παραγωγής και της τελικής μίξης. Όμως σε αυτό τον δίσκο διάλεξε να έχει μαζί του αρκετούς εκλεκτούς καλεσμένους οι οποίοι συμμετείχαν στα φωνητικά αλλά και έγραψαν τους στίχους των κομματιών που συμμετέχουν. Μεταξύ άλλων, στο “Eye” θα βρούμε τον Steve Von Till (Neurosis) και Colin H. Van Eeckhout (Amenra) να συμμετέχουν στα κομμάτια “Confession” και “To The Ones” αντίστοιχα.

Αν θεωρήσουμε ότι ο Urlo εκφράζει την οργή του μέσα από τους Ufomammut, στους The Mon βρίσκει την ευκαιρία να ψάξει και να ανακαλύψει την εσωτερική του εύθραυστη πραγματικότητα. Το ίδιο κάνουν και οι καλεσμένοι του οι οποίοι υιοθετούν το ύφος των προσωπικών τους κυκλοφοριών (Harvestman,CHVE) και όχι το ύφος των σχημάτων τους. Με έντονη την παρουσία των ηλεκτρονικών στοιχείων στην πιο σκοτεινή τους μορφή, αλλά και με τη βοήθεια κάποιων έγχορδων ή ψυχεδελικών κρουστών, το “Eye” καταφέρνει να μεταδώσει την ατμόσφαιρα μια παρέας που βρίσκονται απομονωμένοι κάπου και έχουν ανάγκη να εκφράσουν τις βαθύτερες σκέψεις τους, είτε παίζοντας μουσική είτε συζητώντας. Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι οι τρεις τους συνδέονται με φιλία χρόνων. Το 2011 οι 3 μπάντες περιόδευσαν παρέα και από τότε δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν μαζί, ακόμα και τώρα που οι Amenra δεν βρίσκονται στη Neurot Recordings.

Το παραπάνω κλίμα που αναφέρω αντικατοπτρίζεται και στις δηλώσεις του Urlo για το album: “Άρχισα να χτίζω τα κομμάτια πάνω σε ακουστικές μελωδίες, έχοντας μόνο μια κιθάρα και τη φωνή μου και μετά προσπάθησα να προσθέσω κι άλλα επίπεδα με την βοήθεια ηλεκτρονικών ήχων. Στηνσυνέχεια κάλεσα κάποιους φίλους για να συνεισφέρουν σε κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα και να δείξουν σε αυτούς που θα ακούσουν τον δίσκο, πόσο μπορούν να επηρεάσουν τη μουσική μου. Σέβομαι απεριόριστα όσους συμμετείχαν στον δίσκο“.

To “Eye” είναι ένας δίσκος που σε συντροφεύει σε πολύ μοναχικές στιγμές αργά το βράδυ, τότε που έχεις ανάγκη να ακούσεις κάτι που δεν θα μονοπωλήσει τον χώρο. Οι επαναλαμβανόμενες μελωδίες και τα ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για σκέψη και νοσταλγία.

Official Site: https://www.urlothemon.com/site/
Facebook: https://www.facebook.com/urlothemon

354

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 163 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.