THE LUST: “Karmalove”

REISSUE

Είδος: Gothic Metal
Δισκογραφική: Sleaszy Rider SRL
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1 Οκτωβρίου 2021

Περάσαν κιόλας 3 χρόνια, όταν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ερχόταν στο φως ένα album ορόσημο για τη σκηνή της χώρας, από μία μπάντα που για 20 συναπτά έτη κρατούσε ψηλά τη «σημαία του gothic metal» στον Ευρωπαϊκό βορρά. Μετά τη συνεργασία με τη Sleaszy Rider SRL, οι The Lust αποφάσισαν να επανακυκλοφορήσουν αυτόν τον δίσκο-διαμάντι που ακούει στο όνομα “Karmalove”.

Ίσως για πολλούς από εμάς που δεν είμαστε γνώστες του αντικειμένου, τα 20 χρόνια ζωής των Ρώσων gothic metallers να μας προκαλούν έκπληξη, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι The Lust αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο για την παγκόσμια θα έλεγα goth σκηνή. Ίσως κάποιοι πιο «χωμένοι» στα δρώμενα τους έχουν ακουστά και ως Lust Embrace στα δύο πρώτα χρόνια παρουσίας τους, πριν το αλλάξουν στο σημερινό The Lust, με το οποίο κοσμούν όλες τις δουλειές τους μέχρι και σήμερα.

Θεωρώ ότι το να επανακρίνουμε ένα album που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του εδώ και 3 χρόνια και όντας δύσκολο να βρεθεί, θα ήταν ίσως «δώρον άδωρο», αφού πλέον είναι αν μη τι άλλο αγαπητό στους gothic κόλπους. Αυτό που μπορούμε όμως με σιγουριά πλέον να πούμε, είναι ότι το “Karmalove” είναι ένας ιδιαίτερος δίσκος, κατέχει μια ιδιαίτερη θέση, τόσο για το group όσο και για τη συγκεκριμένη σκηνή γενικότερα. Και το γεγονός ότι η μπάντα διαλέγει από τη νέα της «στέγη» να επανακυκλοφορήσει αυτό και μόνο το album, ενισχύει την πεποίθησή μου ότι πρόκειται για μια σημαντική δουλειά για την εξέλιξη και πορεία των The Lust.

Εάν κάτι γίνεται αμέσως αντιληπτό ακούγοντας το “Karmalove”, αυτό είναι ότι οι Ρώσοι gothic metallers ξεφεύγουν από τα «στενά όρια» του goth καθεαυτού. Φαίνεται να «ξεχνούν» την «τραχύτητα» των πατέρων του goth ήχου Paradise Lost και να γίνονται πιο μελωδικοί και πιο θεατρικοί θα έλεγα, ενώ παράλληλα δημιουργούν έναν δικό τους εμπορικό ήχο χωρίς να χάνουν την σκοτεινή τους διάθεση. Το “Karmalove” μοιάζει να είναι η νέα gothic «ταυτότητα» των The Lust, το νέο μονοπάτι που θα διαβούν από εδώ και πέρα και η αλήθεια είναι ότι κομμάτια όπως τα “Run”, “Faster”, “I’m Your New Religion”, “Cold Hands” και “Nail In My Wounds”, θεωρούνται αντιπροσωπευτικά της νέας «εποχής» των Ρώσων metallers. Εννοείται φυσικά, ότι οι “to the point” ερμηνείες της Anna Dust δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες, ενώ ο δίσκος κλείνει με ένα αξιόλογο bonus κομμάτι, το “In Love With A Ghost”.

Είναι φανερό ότι το “Karmalove” αποτελεί ένα εξαιρετικό album, και είναι τεράστια επιτυχία της Sleaszy Rider SRL που αρχικά υπέγραψε τους The Lust και εν συνεχεία επανακυκλοφόρησε το συγκεκριμένο δίσκο. Σίγουρα αγαπητό και ελκυστικό στους gothic «κύκλους», ενώ θεωρώ ότι κάνει «άνοιγμα» και στον λεγόμενο «προοδευτικό» κύκλο που δεν έχει «κωλύματα» στα ακούσματά του. Εάν ανήκεις στο gothic metal και δεν το έχεις αποκτήσει ακόμη, τώρα είναι η ώρα να το κάνεις.

Facebook: https://www.facebook.com/thelustofficialgroup/
Bandcamp: https://thelust.bandcamp.com/

1024

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.